Hírek

Két értékes Haladás-Vasjármű helyezés az ifjúsági súlyemelő Európa-bajnokságon

2012. szeptember 20., 17:21

Geröly Lilla a 10., míg Polgár Mirijam a 12. helyen zárt. Jelenleg már mindketten a felnőtt országos bajnokságra készülnek.

Két értékes Haladás-Vasjármű helyezés az ifjúsági súlyemelő Európa-bajnokságon

A magyar női ifjúság súlyemelő válogatott tíz fővel vett részt a Romániában megrendezett korosztályos Európa-bajnokságon. Közülük ketten, Geröly Lilla és Polgár Mirijam a Haladás-Vasjármű sportolói.

Márkus Erzsébet edző, Haladás-Vasjármű
"A Haladás-Vasjármű súlyemelő szakosztályából két fővel vettünk részt az ifjúsági Európa-bajnokságon. Ez azt tükrözi,  azt jelzi, hogy nagyon sokat fordítunk az utánpótlás nevelésre."

A két szombathelyi versenyző közül Geröly Lilla az 58 kilós súlycsoportban összetettben a 10. helyen zárt 137 kilogrammal, ami új országos csúcsot is jelent egyben. Hat gyakorlata közül négy sikeres volt, ami jó teljesítménynek minősíthető.

Geröly Lilla súlyemelő, Haladás-Vasjármű
"Teljesen meg vagyok elégedve. Összetettben országos csúcsot tudtam javítani két kilóval. A 10. helynek örülök, mert a B-csoportot megnyertem és a három ifi Eb-m közül ez a legjobb helyezésem. Szóval mindenképpen örülni tudok."

Polgár Mirijam a 69 kilogrammosok között a 12. helyen végzet összetettben 154 kilóval. A két fogásnem közül a szakítás sikerült neki jobban, amiben korosztályos magyar csúcsot ért el.

Polgár Mirijam súlyemelő, Haladás-Vasjármű
"Az elmúlt időszakban nagyon elégedett voltam a saját teljesítményemmel és az edzők is. A következő verseny igazából egy állomás lesz a felnőtt országos bajnokság előtt, ahol nagyon jó eredményeket szeretnék elérni. Magyar bajnok szeretnék lenni."

A Haladás súlyemelői, köztük az ifi Európa-bajnokságról hazatért két versenyző, a hétvégén Szombathelyen szerepelnek egy területi minősítő viadalon. Azt követően pedig már egyértelműen a felnőtt országos bajnokságra fókuszálnak.