Hírek

Két érmet nyertek a Belgrádban zajló EB-n a Haladás VSE birkózói

2012. március 09., 16:10

Ligeti Dániel a 120 kilósok mezőnyében lett második, míg a 74 kilogrammosok között szereplő Hatos Gábor harmadikként zárt. A kontinens-vetélkedésen sajnos nem lehet olimpiai kvótát szerezni.

Két érmet nyertek a Belgrádban zajló EB-n a Haladás VSE birkózói

Remekül szerepeltek a Haladás VSE szabadfogású bírkózói a szerb fővárosban zajló Európa-bajnokság harmadik napján. A 25 esztendős Ligeti Dániel a 120 kilósok mezőnyében egészen a döntőig menetelt és a fináléban is csak nagy küzdelemben maradt alul a török Akgüllel szemben. A 28 éves, 74 kilogrammos  Hatos Gábor ugyan a harmadik fordulóban kikapott a kétszeres világbajnok orosz Cargustól, ám a vigaszágon a bronzmeccsig verekedte magát és ott legyőzte ukrán riválisát.

Veréb István vezetőedző, Haladás VSE
Azt gondolom, hogy ez a két érem tavaly is megvolt. Igaz most lett egy fényesebb, egy ezüstérem. Minden évben tudjuk ezeket szállítani. Nem azt mondom, hogy rendszeresen, de megbízható, nagyon jó versenyzők vannak itt a Haladás szakosztályában.

Sajnos az Európa-bajnokságon nem lehet olimpiai kvótát szerezni. Az viszont mindenképpen bíztató, hogy a Haladás birkózói kitűnő formában várják a hamarosan kezdődő kvalifikációs tornákat. Ifjabb Veréb Istvánnal kiegészülve mindhárman esélyesként indulnak harcba a londoni kerettagságért.

Veréb István vezetőedző, Haladás VSE
Bíztató nagyon, de egyben nehéz is, mivel csak az első két versenyző juthat ki. Tehát Szófiában, Finnországban és Kínában is az első kettő. A két harmadik pedig minden versenyen bírkózik és az egyik harmadik fog továbbjutni.

A tervek szerint a Haladás VSE birkózói legkésőbb hétfőn érkeznek haza Szombathelyre a belgrádi versenyről. Egy nagyon rövid pihenő után pedig megkezdik a felkészülést a kvalifikációs tornákra.