MNB
MNB - 2

Hírek

Készülnek a szimfonikusok az új évadra

2011. szeptember 15., 06:53

20 bérletes előadással, vendégszereplésekkel és számos különlegességgel készülnek a szimfonikusok az új évadra. A Savaria Szimfonikus Zenekar a tavalyi szezonban mintegy 100 koncertet adott, idén tovább növelik ezt a számot, és meglepetés produkciókra is számíthat a zenekedvelő közönség.

Készülnek a szimfonikusok az új évadra

Kicsit másképp, de most is visszatérnek a hollywood-i klasszikusok a Bartók Terembe.

Szombathelyen a Varázsfuvolában hallhatta a közönség legutóbb a Savaria Szimfonikus Zenekart.  (atmo esetleg, ha van még nyers) Mintegy négyezer látogatója volt az iseumbeli előadásnak, ami 15 milliós bevételt hozott a karneváli alapítványnak. Szeptember 19-én a kamarabérletes előadásokkal veszi kezdetét az új évad a szimfonikusoknál, akkor a zenekar kamaraversenyének győztesei szórakoztatják majd a közönséget. A bérletes programok között szerepel például a Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Cappella Savaria műsora is. Szeptember végén pedig Vásáry Tamás vezényletével indul a szimfónia bérlet-sorozat is.

Mérei Tamás igazgató, Savaria Szimfonikus Zenekar
"Az operabérlet október végén indul a modenai Luciano Pavarotti Színház karmesterével és Rossini Sevillai borbéllyal természetesen az olasz karmester okán. De lesz itt Tosca, Traviata, és Szöktetés a szerájból, tehát igen változatos az operai évadunk."


Emellett kibővül az Ifjúsági bérletsorozat köre is, amely eddig Vas és Zala megyében adott zenei élményt a fiataloknak.

"Most Győr-Moson-Sorpron, és Veszprém megye is. Ez 25 koncerttel több önmagában."

A zenekar ősszel két hangversenyt ad majd a Művészetek Palotájában, valamint idén is várják hollywood-i klasszikusokkal a filmzenék kedvelőit a Bartók Terembe. A repertoárban szerepel a Volt egyszer egy vadnyugat, a Házibuli, a Cinema Paradiso és az Armageddon is. Fellép Király Viktor, a műsorvezető páros pedig várhatóan Dobó Kata és Till Attila lesz.