Hírek

Készülnek a bajnokságra a tekések

2011. augusztus 25., 15:47
Gőzerővel készülnek a közelgő bajnoki rajtra a Szuperligában szereplő szombathelyi tekecsapatok. Mind a férfiaknál szereplő Horváth-Gravitáció TK SE, mind pedig a női mezőnyben induló Horváth TK a biztos bentmaradást fogalmazta meg célként. 
Készülnek a bajnokságra a tekések
Nemrégiben egyesült Szombathely két jelentős erőkből álló férfi tekecsapata és az új szezonban már Horváth-Gravitáció TK SE néven szerepelnek a szeptember elején rajtoló Szuperligában. Az alaposan átalakult gárda a mérkőzéseit Szentkirályon játssza majd, és a cél nem is lehet más, mint a biztos bentmaradás.

Horváth Gyula tulajdonos
Az oka a fúziónak az, hogy megszűnt volna a Gravitáció pálya és ember, valamint anyagiak végett. Így hát úgy gondoltuk, hogy egy régi, jó játékosokból álló csapat ne szűnjön meg. Ezért  fuzionáltunk velük.

A Horváth TK női együttese ugyan kieső helyen végzett az előző szezonban a legmagasabb osztályban, ám mivel több gárda sem vállalta az indulást a Szuperligában, így a szentkirályiak továbbra is az elitben szerepelhetnek majd. A keretben nagy volt a jövés-menés, ennek ellenére az új edző, Keresztes Károly kifejezetten bizakodóan várja a rajtot.

Keresztes Károly edző, Horváth TK
Az igazság az, hogy a lányoknak eddig nem volt edzőjük, nem foglalkozott velük senki. Végül is van egy-két ember, akikkel az alapokról kellett kezdeni. De jól haladnak, tehát fogékonyak, akarják csinálni, szeretik csinálni és  szót fogadnak.

A szentkirályi férfi csapat Kaposváron, míg a női Győrben kezdi majd meg az új idényt. Egyik mérkőzésen sem a szombathelyiek lesznek az esélyesek, de egy esetleges bravúrgyőzelem mindkét gárdánál benne van a kalapban.