Hírek

Késik a strandszezon

2011. május 17., 13:27
Bár a strandszezon kezdetét május 1-jéhez kötik, Szombathelyen nem nyitottak ki a strandok, az üzemeltetők még a jó időre várnak. A Termálfürdőt május utolsó hétvégéjén, a Tórürdőt pedig június 4-én vehetik birtokba a fürdőzők, ha az időjárás is úgy akarja.
Késik a strandszezon

A szombathelyi Tófürdőn már tisztítják a medencéket. A tavaly 55 ezer vendéget fogadó létesítmény ha az időjárás is kedvezően alakul június 4-én nyithatja meg kapuit a fürdőzők előtt.

Kisörsi Ferenc – létesítményvezető, Szombathelyi Tófürdő
"Jelenleg a burkolás és festőmunkákkal végeztünk, jelenleg takarítási csinosítási munkákat végzünk."

A napi akár 2500 vendéget is fogadni képes strand az idei évben 5 százalékkal emeli árait. Továbbra is kedvezményeket biztosítanak a diákoknak, gyerekeknek, nyugdíjasoknak és a késő délután érkezőknek. Újítás lesz, hogy a fürdőben ezentúl már bankkártyával és üdülési csekkel is ki lehet fizetni a belépőjegyet.
Ez pedig már a szomabthelyi termálfürdő. Jelenleg még itt is karbantartási munkákat végeznek. A május 28-ai nyitást idén a gyermeknapi programokhoz kapcsolták.
 
Kántás Zoltán - fürdőmérnök,VASIVÍZ ZRt.
"A nyitás megtervezésénél figyelembe vettük azt, hogy azon a hétvégén lesznek a gyereknapi programok és természetesen mi is szeretnénk felcsatlakozni erre a rendezvényre, ha május 28-án megnyitjuk a termálfürdőt, akkor a szombati valamint a vasárnapi napokon a gyerekek részére ingyenes belépést biztosítunk."

A melegebb napokon 8-9 száz főt befogadó létesítmény az idei évben sem emelt jegyárain. A termálfürdőben is kedvezményt kapnak a gyerekek, a diákok és a nyugdíjasok valamint a késő délután érkezők. Ami a programokat illeti, az idén is lesz filmvetítéssel egybekötött éjszakai fürdőzés valamint a temálfürdő csatlakozik a Szent-Iván éji vigazságok programsorozatához is.