MNB - 2
MNB

Hírek

Kertbarátok

2018. május 03., 15:46

Tovább bővül a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ időseknek szóló, amúgyis gazdag  programkínálata, miután a jövőben a Parkerdei Kertbarát Egyesület az eddigieknél is hatékonyabban bekapcsolódik a rendezvények szervezésébe.

Kertbarátok

Képeken elevenedik meg a múlt - a Berzsenyi könyvtárban fotomontázsokból állítottak össze egy rögtönzött kiállítást, amely a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ nyugdíjas klubéletének és a Parkerdei Kertbarát Egyesület legemlékezetesebb eseményeit idézi fel. Emellett bemutatták a klubok különleges kézügyességgel megáldott tagjainak alkotásait is. A szociális szolgáltató központ a jövőben még az eddigieknél is szorosabban kíván együttműködni a kertbarátokkal.

Kulcsár Lászlóné - intézményvezető, Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ
“A Parkerdei Kertbarát Egyesülettel létrejött kapcsolat során, hogy  az idősek klubjai, illetve az egyesület tagjai színes programokkal egymást felvidítva, megajándékozva egy nagyon jó kapcsolatot alakítottak ki, aminek most már hagyománya van. Ez a mai nap arra szolgál, hogy még inkább megismerkedjenek egymással.”  

Az esemény  lehetőséget kínált a klubok, valamint a kertbarát egyesület tevékenységének a részletes bemutatására is.  

Molnár Lajos – elnök, Parkerdei Kertbarát Egyesület
“2014-ben találkoztunk a Váci Mihály utcai nyugdíjas klubbal abból a megfontolásból, hogy az egyesületünknél az 540 kertes közül összeszámoltuk, hogy 190 fő körül van a Váci Mihály utca, Szürcsapó utca, Bem, Benedek környékéről a nyugdíjas.”

Azóta tart ez a jó kapcsolat, kölcsönösen meghívják egymást a rendezvényeikre. Az elkövetkező időszakban a város további nyugdíjas klubjainak is lehetőséget kínálnak majd a parkerdei programokon való részvételre.  

Miklós Józsefné
“Készülünk egy kis sütivel, szárazzal kévával, ezzel, azzal, gyümölccsel egy kis itallal, és jól érzik  magukat. Kijönnek kilenc-tíz körül aztán ott vannak fél egyig.”

Az egyesület és az intézmény égisze alatt működő nyugdíjas klubok együttműködésétől azt várják, hogy tovább bővül  az idősek számára kínált programok köre, amelyek elősegíthetik újabb kapcsolatok, barátságok kialakulását.