Hírek

Kelemen Ferenc profi fekvenyomó világbajnoki címet szerzett

2013. október 03., 18:49

A vasi sportoló az 55 és 59 év közötti kategóriában állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

Kelemen Ferenc profi fekvenyomó világbajnoki címet szerzett

Idén Egerben rendezték meg az egyik profi szervezet erőemelő és fekvenyomó világbajnokságát. A vasi színeket az utóbbi versenyszámban a Haladás VSE sportolója, Kelemen Ferenc képviselte, aki az 55 és 59 év közötti korosztály 82,5 kilós súlycsoportjában három sikeres gyakorlattal 115 kilogrammot teljesítve világbajnoki címet szerzett.

Kelemen Ferenc fekvenyomó, Haladás VSE-BPW Hungária Kft.
“Én nagyon elégedett vagyok. Nagyon sokat készültem rá. Végül is május óta készültem erre a versenyre. Miután nem sikerült beneveznem az Európa-bajnokságra, minden erőmmel a világbajnokságra készültem. Nagyon szerettem volna másodszor is világbajnok lenni, miután egyszer a 90 kilós súlycsoportban voltam, most a 82,5-ben.”

Kelemen Ferenc nemesrempehollósi otthonában alakított ki magának egy edzőtermet, melyben készül a versenyekre. A sikeres szerepléshez  családja valamennyi tagja hozzájárul.

Kelemen Ferencné
“A férjemet elsősorban az étkezésben tudom segíteni, ami speciális. Fehérje tartalmú étrendet állítok össze neki. Kis adagokat. Gyerek adagot kap ebédre és vacsorára csak fehérjét. Az edzésben is tudok neki segíteni. megmondom, hogy menjen magasabb súlyra vagy kevesebb elég.”

A vasi sportoló idén már több versenyen nem indul, azaz rövid pihenés következik a számára. A tervek szerint január elején állítják majd össze  2014-es versenynaptárját.