Hírek

Kaszálás

2011. május 27., 14:02

Megkezdték a kaszálást az utak mentén. A város füves területeinek rendben tartását több cég végzi. Így a patakpartok kaszálása a vízügy, a város területén a Szombathelyi Parkfenntartó, míg a lakott területen kívüli utak mentén a Magyar Közút nyírja a füvet. Ahogy az idő és az anyagi keret engedi, olyan ütemben végzik a munkákat.


Kaszálás

Van, ahol egyméteresre is megnőtt már az útmenti gyom, emiatt a kereszteződésekben, kanyarokban balesetveszélyessé vált a közlekedés. Itt nemrég kaszálták le a füvet. A Magyar Közút munkatársai 3 hete járják a megye útjait, most többek között a 87-es főút a soros.
A város belterületén is nyírják a füvet, de ahova még nem értek el, ott nem nyújt szép látványt az akár méteresre nőtt gaz. Itt, a Saághy út melletti vízparton is. A vízpartokon a vízügy feladatai közé tartozik a fűnyírás. Ők a közmunkaprogram keretében tudják csak elvégeztetni a munkálatokat, 5 embert tudnak így foglalkoztatni. Már megkezdték a kaszálást a Gyöngyös partjain, várhatóan a jövő héten a Perint, majd az Aranypatak is sorra kerül.

Kiss Dávid - ügyvezető, Szombathelyi Parkfenntartó Kft.
"A lakossági panaszokat folyamatosan próbáljuk kezelni, és amint lehetséges igyekszünk a fűnyírást úgy időzíteni, hogy a lakossági panaszt is bele tudjuk venni, vagy pedig az adott körzetben a fűnyírási tevékenységet azt úgy irányítani, hogy az aktuális panaszt el tudjuk hárítani."
 
Az autósok számára beláthatatlan szakaszokat, így a magasra nőtt bokrokat is próbálják időben nyírni, de van, hogy a természet a gyorsabb. Ezeket a munkákat külön brigád végzi el. A parkfenntartók a fűnyírás mellett már megkezdték a virágok átültetését is a városban.