MNB
MNB - 2

Hírek

Karneválszínház: A tartalék tartalékos

2010. augusztus 12., 18:10
"A tartalék tartalékos" a címe az idei Karneválszínházi darabnak, amelyet szerdán mutattak be egy szűk közönségnek a Megyeháza udvarán. Hamvai Kornél átiratát Jordán Tamás rendezte. A Weöres Sándor Színház társulata péntektől több mint egy héten át játssza a bohózatot.
Karneválszínház: A tartalék tartalékos

Hamvai Kornél fordításában és átiratában Jordán Tamás vitte színre a művet, amelynek egy része a volt szombathelyi laktanyában játszódik.

Jordán Tamás - igazgató- Weöres Sándor Színház
"Annyi gesztus is van a Hamvai munkájában, hogy Szombathelyre tette a helyszínt, ennek nincsen konzekvenciája, de Szombathely városa az, ahol ez a történet játszódik."

Gulicska festőművésznek van egy csinos felesége, Angéla, az ő szeretője, Szénpataky. A történet alappillére nem meglepő: adott egy nő és két férfi. A szerelmi szálak itt többfele tartanak az élet színpadán: a feleség, a festőművész férj és a szerető bonyodalmai képezik a darab kiindulópontját.

Nagy Cili - "Angéla"
"Angéla egy sznob, aki csak azért él a Gulicska híres festőművésszel, mert ezzel rang jár és ez neki fontos."

Kálmánchelyi Zoltán- "Gulicska"
"Én egy ártatlan férj vagyok, aki meg van csalva illetve éppen nincsen, de ő azt gondolja, hogy megvan."

Zayzon Zsolt - "Szénpataky"
"Én vagyok a szerető a darabban, aki ilyen link figura, aki rátöri az ajtót a feleségre és nem nagyon érdeklik őt a társadalmi normák és ennek válik vesztesévé."

A mulatságos darab a francia Feydeau-nak az első igazi nagy sikere volt annak idején. Párizsban ezer előadáson tapsolt a közönség. Szombathelyen péntek este hat órától láthatják a színházbarátok a művet.