MNB - 2
MNB

Hírek

Karate érmek Londonból

2013. november 07., 15:11

Két éremmel a tarsolyukban tértek haza a Londonban megrendezett nemzetközi viadalról a Leo Karate-do SE versenyző. Gál Enikő egy első, míg Németh Zsuzsanna egy harmadik helyezést gyűjtött be a brit fővárosban.

Karate érmek Londonból

Harmadik alkalommal vettek részt a szombathelyi Leo Karate-do  SE versenyzői azon a rangos londoni viadalon, mely ezúttal is olimpia válogató volt a brit sportolók számára. Így aztán rendkívül erős mezőny indult a formagyakorlatban is, melyet immár a felnőttek között nyert meg Gál Enikő, aki korábban kétszer is győzött a 15 és 18 év közötti korosztályban.

Gál Enikő versenyző, Leo Karate-do SE
“Tavaly még az eggyel fiatalabb korosztályba kerültem, most felkerültem a felnőttek közé. Elég nehéz volt, mert nagy volt a nyomás, hogy itt is bizonyítanom kell. Nagy stressz volt, de hála Istennek sikerült nyernem és jóval magasabb pontszámmal megelőzve a második helyezettet.”

Küzdelemben mindkét szombathelyi versenyző bejutott a legjobb négy közé, ám mivel ott verséget szenvedtek, a kiírás értelmében meg kellett küzdeniük a bronzéremért. A színvonalas, izgalmas összecsapást végül Németh Zsuzsanna nyerte meg, így ő állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Németh Zsuzsanna versenyző, Leo Karate-do SE
“Még mind a ketten zöldfülűek vagyunk a felnőttek között. Sokszor szembesülünk itt azzal, hogy egymással kell megküzdenünk az esetleges éremért. Most én bizonyultam jobbnak, de lehetett volna fordítva is. Annyira megismertük egymást a 12 év alatt, hogy szinte a következő mozdulatát is tudjuk a másiknak.”

A Leo Karate-do SE két élversenyzője idén már csak az országos bajnokságon, valamint egy horvátországi viadalon léphet tatamira. Azt követően pedig következhet majd számukra is a jól megérdemelt rövid pihenő időszak.