Hírek

Kapusok háborúztak

2013. június 17., 18:26

A Haladás NB I-es labdarúgócsapatának  kapusedzője, Jakab Csaba nyerte a hálóőrök háborúját Szombathelyen. A szakember nyolc cerberus vetélkedésében bizonyult a legjobbnak.  A második helyen az 1860  München játékosa, Király Gábor végzett.

Kapusok háborúztak

Egy országos kezdeményezés, a focikapusok háborúja érkezett meg Szombathelyre. A Király Sportlétesítményben nyolc profi, illetve amatőr hálóőr mérte össze tudását speciális szabályrendszer keretében.

Jakab Csaba kapusedző, Szombathelyi Haladás
“Ezek a szabályok a következők: 22 méterre van egymástól a két kapu. Mi nagyon sokszor ezt szoktuk játszani az edzésen. És hogy miért van 22 méterre a két kapu? Mert a 11-es pont a közepe. Magyarul ha nem találod el az ellenfél kapuját, akkor az ellenfél jön 11-essel. Ez a lényege az egésznek. Ez egy kapusháború. Parádés, jó játék.”

A szombathelyi tornán a 8 kapus körmérkőzéseket vívott. Minden összecsapás 5 gólig tartott, ennek köszönhetően az egész rendezvény látványos, pörgős volt.  Az 1860 München 89-szeres magyar válogatott  hálóőre Király Gábor is jól mozgott, látszott rajta, hogy korábban is játszott  már  kapusháborút.

Király Gábor labdarúgó, 1860 München
“Kapusedzéseken már szoktuk ezt csinálni. Annak idején én is csináltam a Haladásban. De most vált egy kicsit külön sportággá, szervezettebb egységben. Ez egy jó dolog, hiszen sok gól van, sok védés.”

A versenyen  végül Jakab Csaba végzett az első helyen. A Szombathelyi Haladás kapusedzője az első hat meccsét magabiztosan nyerte, még Király Gábort is legyőzte. Az utolsó párbaját ugyan elveszítette, de aranyérme egy pillanatig sem forgott veszélyben.