Hírek

Kalandok a könyvtárban

2010. július 02., 18:20
Csapatépítő játékkal ért véget péntek délután az egyetem könyvtárában az a nyári tábor, amelyet egy uniós programban részt vevő szombathelyi iskolák diákjainak szerveztek. Az „Iránytű a Digitális erődbe” című egyhetes program a modern könyvtárhasználattal ismertette meg a diákokat.
Kalandok a könyvtárban


Az egyetemi könyvtár polcai között viszonylag ritkán lehet fegyveres harcosokat látni, a mai délutánon azonban a táborlakók  kipróbálhattak egy csapatjátékot, amelynek szabályai a számháborúra emlékeztettek. A szervezők célja azonban nem az agresszió felébresztése volt.

Török Sándor - játékszervező
"Kitűnő játék. Tanárként is mondhatom mindezt, osztályközösség-teremtő ereje van."

A nyári tábor résztvevői egy héten keresztül vettek részt programokon, ezek közül kevés volt a mozgásos tevékenység. Az utolsó napra a szervezőktől ajándékba kapták a lézeres csapatjátékot.

A könyvtári tábor 15 résztvevője a Tudásdepó expressz című uniós pályázatban résztvevő iskolákból érkezett. A projektet az egyetem gondozza, és egyik fő része, hogy a fiatalokat felkészítse a könyvtárhasználattal kapcsolatos új ismeretekre.

Barki Katalin - projektmenedzser
"Célunk az volt, hogy megismertessük a gyerekeket egy egyetemi könyvtár működésével, szerveztünk kézműves foglalkozásokat, önismereti tréningeket, hogy ezzel is fejlesszük a személyiségüket."

Az egyetem több mint 70 millió forintot nyert a régió könyvtári hálózatának fejlesztésére. Nemcsak a felsőoktatási könyvtárak újulnak meg a pénzből, hanem pályázatban résztvevő általános- és középiskolák is frissíthetik az állományukat.