Hírek

Kábítószerellenes világnap

2011. június 28., 11:28

Egyre fiatalabbak és egyre többen kerülnek kapcsolatba a drogokkal Magyarországon. Vas megyében a marihuána és a parti-drogok használata fordul elő, de más megyékhez képest a kábítószerekkel kapcsolatos bűncselekmények itt kevésbé vannak jelen. A megelőzésre hívta fel a figyelmet több országos rendezvény is tegnap a kábítószerellenes világnapon.

Kábítószerellenes világnap

A drogok hatásáról beszél a rendőrség munkatársa ezen a korábbi felvételünkön középiskolásoknak. A tapasztalat szerint egyre több fiatal nyúl kábítószerhez, ezért több felvilágosító program is fut a megyében, amely a 12-18 éves fiataloknak szól.

A drog itt a városban is jelen van, és hozzáférhető, egyre többen válnak függővé. A RÉV ambulancia az egyik hely, ahol ezek az emberek segítséget kaphatnak.

18 beteget kezelnek most, ez több, mint az előző években - mondja a szolgálat vezetője. Jellemzően 18-28 év közötti férfiak járnak ide.

Rehabilitációs intézetekkel is kapcsolatban állnak, a súlyosabb eseteket, főleg intravénás drogfogyasztókat oda küldik. A szenvedélybetegek az 508-528-as telefonszámon, vagy személyesen a szolgálat Wesselényi utcai irodájában kérhetnek segítséget.