Hírek

Junior Vízilabda VB: döntetlen az olaszokkal

2013. augusztus 14., 17:32

A magyar válogatott óriási hajrával  11:11 arányú döntetlent játszott Olaszország csapatával a junior férfi vízilabda világbajnokság második játéknapján. Horkai György tanítványai jelenleg az A-csoport élén állnak. Szerdán este a kanadaiakkal csatáznak Csapó Miklósék.

Junior Vízilabda VB: döntetlen az olaszokkal

Az Európa-bajnoki címvédő olaszok ellen szálltak vízbe a magyar fiatalok a szombathelyi junior férfi vízilabda világbajnokság második játéknapján. A játékvezetők maximális jóindulatát élvező taljánok szinte végig vezettek, a zárónegyednek is kétgólos előnnyel vághattak neki. Az utolsó nyolc percben azonban feltámadtak Csapó Miklósék és bravúros 11:11 arányú döntetlent éretek el.

Csapó Miklós csapatkapitány, magyar junior válogatott
“Azt gondolom, hogy a mi csapatunknak erőssége, hogy sose adja fel, akármi az eredmény. Amíg matematikai esélyünk van, nem állunk meg és most beigazolódott, hogy ennek van alapja és van értelme.”

Az olaszok elleni mérkőzésen a magyar csapat nagyon sok pozitívumot mutatott:  a gárdának végig volt tartása és látszott, hogy a játékosok az utolsó pillanatokig bírják fizikálisan és mentálisan is  a komoly igénybevételt. Ugyanakkor még jó pár olyan dolog van, amiben javulni kellene.

Horkai György szövetségi kapitány, magyar junior válogatott
“Az történt nagyjából, amit vártam. Ebben a korosztályban az olaszok az Európa-bajnokok, nagyon jó csapat. Elértünk egy döntetlent, pedig kicsit pechesek voltunk néhány dologban. Nagyon jól megjátszott emberelőnyök maradtak ki, ezért én azonban nem tudok haragudni. Én elégedett vagyok a csapattal. Egy nagyon jó kis meccs volt, amelyen a szív és az akarat hozta az eredményt.”

Két forduló után a magyar válogatott 4 pontjával az A-csoport élén áll. Horkai György tanítványai szerdán este azzal a kanadai csapattal játszanak, mely az olaszok elleni veresége után  nagy küzdelemben 9:8-ra legyőzte Kolumbia együttesét.