Hírek

Junior kosarasok sikere

2011. április 20., 13:51

A második helyet szerezte meg a Falco KC Szombathely U-18-as fiú kosárlabdacsapata a Nyíregyházán megrendezett Országos Junior Bajnokság nyolcas döntőjében. Ráadásul a vasi fiatalok csak két ponttal maradtak alul a hazaiakkal vívott fináléban. 

Junior kosarasok sikere
Messze  a várakozások felett teljesített a Falco KC Szombathely fiú junior kosárcsapata a korosztály Nyíregyházán megtartott országos döntőjében. Váradi Attila tanítványai a csoportkörben előbb a Kecskemét, majd a Budapesti Honvéd, végül pedig a Debrecen gárdáját győzték le. A négy között az Újbuda-MAFC együttesét is sikerült két vállra fektetniünk a vasiaknak. A fináléban azonban 10 pontos vezetés után 65:63-as vereséget szenvedtek a hazai pályán játszó Nyírsuli csapatától.
 
Sinkovits Dániel - játékos, Falco KC Szombathely
"Hát a 10 pontnál  nem hiszem, hogy elbíztuk volna magunkat, inkább megíjedtünk tőle. Nem igazán voltunk még döntőben ezzel a csapattal és szerintem nem bírtuk el a terhet. A hazai közönség is ellenünk szurkolt, de inkább csak saját magunkat okolhatjuk igazából."
 
Vereség ellenére szomorkodásra semmi okuk a Falco fiataljainak, hiszen több különdíjat is bezsebeltek az ezüstérem mellé: Bognár Kristóf bizonyult a legjobb lepattanózónak, ráadásként bekerült a torna All star ötösébe is. Simon Kristóf pedig a csapata legjobbjának járó elismerést vehette át.
 
Váradi Attila - vezetőedző, Falco  KC Szombathely
"Utánpótlásban, ebben a korosztályban a verseny még nem cél, a verseny az egy eszköz. Az, hogy oda tudunk jutni a legjobbak közé és ott nívós meccseket tudunk játszani, ez a cél. Hogy ezen belül milyen eredményeket tudunk elérni, az már csak hab a tortán. Dehát bolond lennék, ha azt mondanám, hogy nem savanyú a szőlő egy második hely után."
 
Az U18-as gárda több játékosa most gőzerővel készül Kínába, ahol az iskolák közötti világbajnokságon lépnek pályára. Remélhetőleg hasonló sikerrel szerepelnek ott is, mint ahogy Nyíregyházán tették.