Hírek

Jubileumi gálaműsorral ünnepelt az Oladi ÁMK

2012. november 22., 17:47

Az integrált intézményegység 5. évfordulóján a testvériskolák vezetőit is vendégül látták. Színpadi programok és kiállítás is színesítette a többszörös születésnapi rendezvényt.

Jubileumi gálaműsorral ünnepelt az Oladi ÁMK

Többszörös jubileumot ünnepelt az Oladi ÁMK. 5 éve egyesült a három intézmény, 25 éve nyitotta meg kapuit az általános és szakképző iskola, a ruhaipari tanműhely 20 éves, míg az idén csatlakozott Nyitra Utcai Iskola 55. évfordulóját ünnepli. A közös születésnapon gálaestet tartottak az intézményben.

Rettegi Atila - intézményvezető, Oladi ÁMK
"Mindent folytatunk,amit akkor csináltak külön-külön az intézmények, akár az iskolák, akár a művelődési ház, de mellette sokkal több közös programot tettünk be, mindennapossá vált az együttműködés, az erőforrásokkal sokkal jobban tudunk gazdálkodni. Legyen szó az emberekről vagy az ÁMK tereiről, igazából szerintem ezt az épület-együttest annak idején úgyis egy igazi ÁMK-ra tervezték."

Az intézmény több várossal is testvérkapcsolatot tart fenn, a jubileumi műsorra ők is meghívást kaptak.

Mandel László-  elnök, Nagy XII. Imre Egyesület , Csíkszereda
"Ennek a lényege tulajdonképpen az lenne, hogy barátságot fejleszteni, megismerni egymás hagyományait, gyönyörű szép vidékeit, amelyek hát nem kis távolságra vannak egymástól. Az egyik a legkeletibb részén van, a másik a legnyugatibb részén van."

A gálaesten a tagintézmények tanulói ünnepi műsort adtak, a galériában pedig szakmai munkákból kiállítás nyílt.