Hírek

Jubiláló Zonta Club

2011. május 31., 10:24
20 éves jubileumát ünnepelte a Zonta Club. Az országban Szombathelyen alakult meg elsőként a klub, mely elsősorban a nőkért, a szociális jogokért harcol. A Zonta Club tagjai ellátogattak az Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integrációs Központba is, melyet a kezdetektől támogat a női szervezet.
Jubiláló Zonta Club

Az Aranyhíd Nelvelési-Oktatási Integrációs Központ munkájával, erdményeivel ismerkedhettek meg a Zonta Club tagjai szombat délelőtt. Megnézhették például, milyen hatással van a gyerekekre az éneklés, vagy épp a masszázs. De láthatták azt is, hogy hogyan segíti a sérült fiatalok fejlődését egy kutya.
A Zonta Klub tagjai, ahogy magukat nevezik, zontiánok már több ízben segítettek az intézménynek különböző eszközök beszerzésében, melyek a mindennapi munkához szükségesek. Buszt is vásároltak a központ számára, hogy könnyebben mozgassák a gyerekeket.


Horváth Róbert igazgató, Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integrációs Központ
"Teljes egészében az alapítvány működteti és ők segítik azt, hogy a lovas terápiára ki tudjunk járni Balogunyomba, és eszközbeszerzésekben, ami feltétlenül fontos a tevékenységünkhöz."
 
Most is új eszköz beszerzésére készülnek a női szervezet tagjai.


Poócz Gáborné - a Zonta Club tagja
"Most például azt a célt tűztük ki, hogy ami a rendezvényünkön, a 20 évesen adomány összegyűlik, abból egy trambulint vásárolunk a mozgássérült gyerekeknek és egyáltalán az iskola valamennyi tanulója számára."
 
Ez a mozgásfejlesztést segítené az iskolában, azon túl kiváló sporteszköz lenne a gyerekeknek.
A 20 év alatt nagyon sok nő vállalta a rövidebb-hosszabb ideig a tagságot a Zonta Clubban. Jelenleg 18-an vannak, de a hosszútávú célkitűzéseik miatt szeretnének fiatalokat is bevonni a jótékony munkába.


Lakos Józsefné elnök, Zonta Club
"A világon 1,3 millió szegény közül 70 százaléka nő, vagy 4 millió lányt, nőt adnak el a világon, vagy az analfabéták kétharmada leány, vagy a nők kétharmada is iskolázatlan. Ezeken változtatni kellene, de ez olyan hosszú folyamat, hogy kellenek a fiatalok, hogy továbbvigyék."
 
A zontiánok ellátogattak a városházára is, ugyanis innen indult útnak a jótékony csapat. "Ez egy olyan kezdeményezés, ami megérdemli, hogy ne csak akkor beszéljenek róla, amikor évfordulót ünnepel" - mondta el köszöntőjében Molnár Miklós alpolgármester. Majd üdvözölte azt a 4 tagot, akik 20 éve erősítik a szervezetet. Az ünnepnap vacsorával zárult, ahol új zontiánokat is avattak.