Hírek

Jövő héten indul a Hali tavaszi szezonja

2013. február 21., 18:01

Az NB. II-es Szigetszentmiklós felett aratott 2:1-es győzelemmel fejezte be a felkészülési mérkőzések sorát a Szombathelyi Haladás labdarúgócsapata. A vasi zöld-fehérek március 2-án a Siófok ellen kezdik meg az élvonalbeli futball-bajnokság tavaszi szezonját.

Jövő héten indul a Hali tavaszi szezonja

Az Illés Akadémia műfüves pályáján a  másodosztályú Szigetszentmiklós ellen játszotta utolsó edzőmeccsét az NB I-es labdarúgó-bajnokság tavaszi rajtjára készülő Szombathelyi Haladás.  A Rohonci útiak az első félidőben egyértelműen ellenfelük fölé nőttek, és főként ennek az időszaknak köszönhetően nyerték meg 2:1-re a találkozót.

Fehér Zoltán labdarúgó, Szombathelyi Haladás
"Úgy gondolom, hogy egy jó felkészülésen vagyunk túl. Csak itthon készültünk, de nem volt ezzel semmi probléma. Látszik most a csapaton, hogy elég sok munka van bennünk. Kicsit fáradtak vagyunk, de azért próbáljuk hozni a mérkőzéseket. Most hála Istennek sikerült. Igazából várjuk a bajnokságot."

A téli átigazolási időszakban ezúttal sem volt nagy jövés-menés a Szombathelyi Haladás keretében. Csupán két játékos távozott a vasi zöld-fehérektől. Bár  a terv az volt, hogy a klub egy bal oldali védőt és egy jobb oldali támadót igazol, végül maradt minden a régiben.

Artner Tamás vezetőedző, Szombathelyi Haladás
"Semmiben sem alakult át a keret. Ugyanaz a csapat, mint a tavalyi szezonban volt. Annyi, hogy a Korolovszky Gábor eltávozott tőlünk, a Nagy Dániel pedig visszament Fehérvárra. Játékost nem igazoltunk. Igazából ugyanazzal a kerettel megyünk neki, mint tavaly."

A pontvadászat  tavaszi szezonjának rajtjáig a szombathelyiek  több edzőmeccset már nem játszanak. A vezetőedző szerint a következő másfél hét a frissítésről, a formábahozásról szól majd. A csapat március 2-án 16 órakor  hazai környezetben fogadja bajnoki meccsen  a Siófok együttesét.