Hírek

Jordán Tamás: A következő évad műsorterve és az újabb öt éves ciklus távlati elképzelései

2012. június 05., 16:26

A színház közeljövőjéről beszélt mai sajtótájékoztatóján a Weöres Sándor Színház újraválasztott igazgatója. Jordán Tamás úgy érzi, hogy az egyhangú közgyűlési döntéssel végleg legitimálták a színházat, és élvezik a képviselők bizalmát. Továbbra is az a célja, hogy a színház közösségi térré váljon, ahová jó bemenni, amitől élhetőbbé válik a város. Ebben az évadban közel 60 ezer néző fordult meg a teátrum falai között.

Jordán Tamás: A következő évad műsorterve és az újabb öt éves ciklus távlati elképzelései

Játék a kastélyban, La Mancha lovagja, Szigorúan ellenőrzött vonatok - többek között ezeket a darabokat mutatják be a következő évadban. Emellett a már ismert produkciók is műsoron maradnak, és lesznek újdonságok is: a tinédzser korosztály számára készül például a Miből lesz a cserebogár, amely egy-egy színpadi jelenet születését mutatja be. Így szeretnék megnyerni a fiatalokat. Az igazgató legújabb ötlete pedig a szombathelyiek személyes megszólítása.

Jordán Tamás - igazgató, Weöres Sándor Színház
"Azt vettem a fejembe, hogy ismerősök ismerőseit fogom beszervezni, mást nem egy beszélgetésre, le szeretnék ülni olyanokkal, akik potenciális színházlátogatók, de még sohasem voltak, mert így szocializálódtak."

A társulat a Szentivánéji álommal szerepel a pénteken kezdődő Pécsi Országos Színházi Találkozón, június végén pedig elkezdődnek a karneválszínházi próbák. A darabot Andrew Hefler rendezi, akit a közönség a Shakespeare összes röviden szereplőjeként már láthatott. A bemutató augusztus 13-án lesz.

Jordán Tamás - igazgató, Weöres Sándor Színház
"Karneválszínház idén rögtönzésnek fog tűnni, Ovidius lesz az alapja, abból veszünk ki részleteket. Valójában bepróbált dolog, de úgy fog tűnni, mintha ott találnánk ki."

A direktor folytatja a verseket népszerűsítő iskolai szavalást, melyben eddig 50 osztály vett részt. Jövőre Weöres Sándor születésének 100. évfordulójára készülnek, tiszteletére magyar évadot is terveznek csak magyar darabokkal, valamint drámapályázatot írnak ki. Jordán Tamás célja, hogy a színház megváltoztassa a várost, a szombathelyiek megszokják és megszeressék azt.