Hírek

Jól zárták az évet a Vasi Volán SE birkózói

2011. november 03., 19:26

Őri Gerzson tanítványai két bajnoki címet, egy bronzérmet, valamint egy értékes ötödik helyezést gyűjtöttek be a két fogásnem ifjúsági országos bajnokságain.

Jól zárták az évet a Vasi Volán SE birkózói

Az év végi hajrához érkezve rendezték meg az ifjúsági birkózók országos bajnokságait. Kötöttfogásban Mogyoródon, míg szabadban Kalocsán léptek szőnyegre az ifjú sportolók. A Vasi Volán SE  versenyzői mindkét fogásnemben remekeltek: a 76 kilogrammosok között induló Lukács-Farkas András egy aranyéremmel, valamint egy bronzzal bővítette nemesfémgyűjteményét.

Lukács-Farkas András birkózó, Vasi Volán SE
Megmondom őszintén: én elégedett vagyok,  a kötöttfogással főleg. Igazából idén csak kötöttfogást edzettem, igazából ebben a fogásnemben  voltam válogatott, tehát úgy véltem, hogy ezt kell jobban megnyomnom. Ezt várják el tőlem. Úgy érzem ez sikerült.

A szintén válogatott Kálmán Balázs a szabadfogásúaknál szerzett ifi magyar bajnoki címet. A 63 kilós sportoló magabiztos birkózással nyerte meg az erőfelmérőt.

Kálmán Balázs birkózó, Vasi Volán SE
A súlycsoportban kevesen indultak, három meccsem volt. Ebből egy nehezebb volt, az a  srác az Európa-bajnokságon is indult. A másik két meccsemet könnyebben nyertem. Így a várt első helyet szereztem meg.

A Vasi Volán SE a 85 kilogrammos Szabó Szilárd révén még egy értékes ötödik helyezést is begyűjtött Kalocsán. A sikeres szereplés után azonban már új célokat kijelölve folyik a munka a szombathelyi egyesületnél.

Őri Gerzson vezetőedző, Vasi Volán SE
Én nagyon bízom benne, hogy úgy ahogy eddig is, a hazai versenyekre mindenképpen illetve más forrásból meg kell oldani a nemzetközi versenyekre való eljutást. Én bízom benne, hogy az egyesület vezetősége azon lesz, hogy ezeket a fiúkat, ha már ilyen értéket képviselnek, megfelelően szponzorálják.

A további sikeres munka záloga lehet az is, hogy a klubnál nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlásképzésre. Nagyon sok kisgyermek ismerkedik a Vasi Volánnál a birkózás alapjaival.