Hírek

Jól tartotta magát az Admiral-Hali a címvédő ellen

2012. október 30., 17:47

Szoros mérkőzésen 6:4 arányú vereséget szenvedett az Admiral-Haladás VSE futsalcsapata a bajnoki címvédő Rába ETO együttesétől. A szombathelyiek jelenleg a tabella nyolcadik helyén állnak.

Jól tartotta magát az Admiral-Hali a címvédő ellen

Az Aréna Savariában közel ezer néző előtt fogadta az Admiral-Haladás VSE NB I-es futsalcsapata a bajnoki címvédő Rába ETO gárdáját. A pontvadászat nyolcadik fordulójában lejátszott mérkőzés rémálomszerűen kezdődött a vasiak számára: a vendégek alig egy percnyi játék után már 2:0-ra vezettek, Calvao és Dróth találatainak köszönhetően. A folytatásban is a Rába-partiak akarata érvényesült, ugyanis Al-Ioani és Dos Santos góljait követően már néggyel jártak előrébb Lopez mester tanítványai. A félidő hajrájában azonban szerencsére feltámadtak a szombathelyiek és háromszor is bevették Balázs kapuját miközben csupán egy gólt kaptak, így pedig a nagy a szünetre csupán 5:3-as vendégvezetésnél vonulhattak a küzdő felek. Térfélcserét követően lendületben maradtak Horváth Levente tanítványai és a 28. percben Halmos találatának hála már csak egyetlen gól volt a hátrányuk. A derbi hajrájában az Admiral mindent megtett az egyenlítésért, ám Harnisch gólja végleg eldöntötte a 3 bajnoki pont sorsát. A Haladás végül nagyot küzdve 6:4 arányú vereséget szenvedett Európa egyik legjobb futsalcsapatától.

Horváth Levente vezetőedző, Admiral-Haladás VSE
"Ilyen csapat ellen 50 másodperc után 0:2-es hátrányból nagyon nehéz futballozni. Azt gondolom, hogy a csapatnak volt tartása, felálltunk, végig partiban voltunk: 39 perc alatt az első percet leszámítva játszottunk velük egy 4:4-es döntetlent. De ez ahhoz elég, hogy egy jó meccset láthatott a közönség és a szimpatikus vesztes szerepét elértük, de sajnos ez nulla pontot ér."

Az Admiral-HVSE jelenleg a nyolcadik helyen áll a tabellán. A szombathelyiek a pontvadászat kilencedik fordulójában a Berettyófalu otthonában lépnek pályára.