Hírek

Jól szerepeltek az utóbbi időszakban a Haladás VSE íjászai

2011. november 24., 23:10

A szombathelyi egyesület sportolói mind a hazai, mind pedig a nemzetközi versenyekről érmes helyezésekkel tértek haza.

Jól szerepeltek az utóbbi időszakban a Haladás VSE íjászai

Idén Dunakesziben rendezte meg a Magyar Íjász Szövetség a sportág országos terembajnokságát. A megmérettetésen részt vett Kalmár Bernadett is. A vasi zöld-fehér klub sportolója a vadászreflex kategóriában 60 leadott lövés után az első helyet szerezte meg.

Kalmár Bernadett íjász, Haladás VSE
Lényegében a 60 lövés úgy működött, hogy 2-szer 30 lövés 18 méterről 40 centis lőlapra. Minden körben hármat lőttünk. Igazából az volt nehéz benne, hogy sok lövés volt rövid idő alatt. Nagy felkészültséget igényelt a verseny.

A szombathelyi íjászok természetesen indultak a saját rendezésű   Haladás-Rába-Kupán is. A négy állomásból álló nemzetközi erőfelmérőn is több értékes helyezést értek el Takács Gergő tanítványai, akik közül sokan csak nemrég ismerkedtek meg ezzel a nagy ügyességet, koncentrációs képességet igénylő sportággal.

Takács Gergő edző, Haladás VSE
Nagyon elégedett vagyok a klub teljesítményével. 2010. áprilisa óta a taglétszámunk 20-25 főre bővült. Rengeteg gyerek jött a Sportágválasztóknak köszönhetően. Így nagyon sok versenyen részt tudtunk venni és nagyon sok jó eredményt tudtunk elérni a különböző versenyeken.

A Haladás VSE íjász szakosztálya a következő időszakra két fontos célt tűzött ki: szeretnének jól szerepelni a Diákolimpiákon, más részt bővíteni akarják sportolóik létszámát, azaz várják a jelentkezőket.