Hírek

Jól szerepeltek a szombathelyi fiatalok a junior társastánc OB-n

2011. november 10., 17:11

Egy arany-, valamint egy bronzéremmel  tértek haza a Lorigo Táncsport Egyesület sportolói a Pécsett megrendezett junior társastánc országos bajnokságról. A szombathelyi klub így továbbra is őrzi helyét az idei  egyesületi rangsor élmezőnyében.

Jól szerepeltek a szombathelyi fiatalok a junior társastánc OB-n

Több páros is képviselte a Lorigót a mecsekaljai megyeszékhelyen megrendezett korosztályos országos bajnokságon, ám csak egy duó hozta azt elvárt teljesítményt. A Mölcs Martin-Csukovics Fatima páros azonban két érmet is nyert a kiemelt versenyen.

Csukovics Fatima versenyző, Lorigo TSE
Standardban harmadikak lettünk, latinban pedig 30 versenyző közül elsők lettünk. Nagyon örülünk ennek az eredménynek. Reméljük, hogy a többi verseny is így fog sikerülni.

A szombathelyi duó sikerének értékét növeli, hogy csak nem régóta táncolnak együtt, azaz közös pályafutásuk elején tartanak még.

Mölcs Martin versenyző, Lorigo TSE
Ez év májusa óta táncolunk együtt. Nyáron még nem volt olyan sok időnk együtt táncolni, de az edzőtábor után már rendesen jártunk a heti két edzésre és a két különórára is hetente. Számítottunk erre az eredményre, mert reméltük.

A junior országos bajnokságon elért két érem nagy mértékben hozzájárulhat ahhoz, hogy a Lorigo Táncsport Egyesület az idei klubrangsorban is olyan előkelő helyen végezzen, mint az előző két esztendőben.

Lovas Henriette művészeti vezető, Lorigo TSE
Ez azt jelenti, hogy a bajnoki sorozatban, amit minden évben elkészít a Magyar Táncsport Szakszövetség, tehát az adott kiemelt versenyek alapján minősíti, rangsorolja a klubokat. Ebben nekünk 2009-ben és 2010-ben is az előkelő 4. helyet sikerült megszereznünk.

A Lorigónál továbbra is gőzerővel készülnek a táncosok, ugyanis idén még több jelentős honi, s nemzetközi versenyen is parkettre kell lépniük.