Hírek

Jól rajtolt a Haladás a 2012-2013-as bajnokságban

2012. július 30., 17:25

Győzelemmel kezdte a 2012-2013-as bajnoki szezont a Szombathelyi Haladás NB I-es labdarúgócsapata: a vasi zöld-fehérek 4:2 arányban legyőzték a Rohonci úton az újonc Eger gárdáját. Artner Tamás együttese a pontvadászat második fordulójában a Győri ETO otthonában lép pályára.

Jól rajtolt a Haladás a 2012-2013-as bajnokságban

A 2012-2013-as NB I-es labdarúgó-bajnokság nyitófordulójában a Szombathelyi Haladás 4 ezer néző előtt fogadta a Rohonci úti stadionban az újonc Eger csapatát. A vasi zöld-fehérek rögtön a mérkőzés elején magukhoz ragadták a kezdeményezést és már a 6. percben veszélyeztették az ellenfél kapuját: Halmosi szöglete után Nagy Gábor 15 méterről kapásból lőtt, ám Sztankó biztosan fogta a labdát. Nem sokkal később ismét Halmosi ívelt egy sarokrúgást a kapu elé, ám Kenesei fejese sem landolt a vendégek hálójában. A 14. minutumban viszont Iszlai óriási hibája után Koós találta magát 100  százalékos ziccerben, ám csúnyán mellé lőtt. Az első félóra végén Nagy Gábor átadásával Kenesei alakított ki helyzetet, ám a csatár 11 méteres lövése a jobb oldali kapufán csattant. A félidő hajrájában aztán teljesen váratlanul vezetést szerzett az Eger: Preklet centerezését követően Pisanjuk a léc alá vágta a labdát. A második félidőt óriási elánnal kezdte az 1:0-ás hátrányban lévő Haladás és már az 50. percben össze is jött az egyenlítés: Tóth Péter beívelését Kenesei 8 méterről bólintotta az ellenfél kapujába. Alig 100 másodperc múlva pedig már vezetett is Artner Tamás együttese: Nagy Gábor kiugratásával Radó lépett ki a védők közül, majd önzetlenül Halmosinak  passzolt, akinek már  csak az üresen tátongó kapuba kellett helyeznie. A szombathelyiek  2:1-es vezetésük tudatában sem vettek vissza az iramból és ennek köszönhetően növelni tudták előnyüket, miután a  Halmosi ellen elkövetett szabálytalanság miatt megítélt büntetőt Iszlai magabiztosan bombázta Sztankó ketrecének jobb oldalába. És ezzel még nem volt vége a Haladás remek periódusának, ugyanis a 66. percben ismét 11-est rúghattak a vasi zöld-fehérek, melyet a csereként beálló Andorka harcolt ki, s váltott ellentmondást nem tűrően gólra. A szombathelyieket három találatnyi előnyük talán  túlságosan is megnyugtatta, így pedig a vendégek Németh Norbert találatával szűkíthettek a különbségen. A meccs hajrájában a kapura törő Radót Knakal utolsó emberként lefaultolta, s már mehetett is tesztelni a meleg vizet, azaz a kiállítás sorsára jutott. A gólgazdag találkozót végül magabiztosan, 4:2-re nyerte meg a Haladás. Így a Rohonci útiak remek rajtot vettek a bajnokságban, melynek második fordulójában Győrbe látogatnak.

Az ETO elleni összecsapás szombaton 19 órakor kezdődik majd, s a Duna Televízió élőben közvetíti. Ám ezt megelőzően szerdán 19 órakor még a német Mainz látogat egy barátságos mérkőzés erejéig Szombathelyre.