Hírek

Jó gyakorlatok

2011. május 11., 11:07
Tavaly novemberben indult az a regionális foglalkoztatási együttműködési program, amely mintegy 50 millió forintos uniós támogatással a munkaerőpiaci problémák kezelését, vállalkozások fejlesztését, foglalkoztatási programok megvalósítását tűzte ki célul. A projekt a végéhez közeledik. A résztvevők tegnapi találkozójukon cserélték ki tapasztalataikat, osztották meg egymással az ún. jó gyakorlatokat.
Jó gyakorlatok

61 résztvevővel indult útjára tavaly az ún. REKORD program a régióban. A partnerség legfőbb célja a foglalkoztatás növelése, a gazdaság igényeinek megfelelő képzési kínálat kialakítása volt.
 
Hollósi Szabolcs - a REKORD Hálózat menedzsment szervezetének vezetője
"Munkaadók, civilek, foglalkoztatók, önkormányzatok, képzők fognak össze, hogy az adott térségben használják ki a gazdasági, foglalkoztatási lehetőségeket, próbálják javítani a helyzetet, új munkahelyeket létrehozni. A fórumon próbáljuk ezeket a jó példákat, amik már megvalósultak a térségben felszínre hozni."

A szombathelyi vállalkozói központ tréningekkel, kiadványokkal segítette az osztrák és magyar vállalkozók közötti kommunikációt a hatékonyabb üzleti kapcsolatok és a versenyképesség növelése érdekében.

Prépost Hajnalka - munkatárs, Vállalkozói Központ, Szombathely
"Reményeink szerint azzal, hogy az osztrák-magyar kapcsolatokat jobbá tesszük, élénkebbé, könnyebbé teszi a kapcsolatteremtést, elősegítjük a gazdaság növekedését és a foglalkoztatásét is."

Több program is segítette a hosszú ideje állástalanok visszailleszkedését a munka világába.

Básthy Béla - elnök, REKORD irányító csoport
"Óriási kihívás lesz, hogy hogyan vezetjük vissza ezeket az embereket a munkaerőpiacra. Ehhez nem elég a munkahely, különböző munkaképessé tevő akcióra is szükségünk van."

A fórum célja volt megalapozni a REKORD Hálózat tagjainak további együttműködését. A jövőben szeretnének közös akciókat indítani, és fejleszteni a pályaorientáció, a szakképzés és a szociális gazdaság területén.