MNB - 2
MNB

Hírek

Jézuskavárás a Herényiek Házában

2010. december 13., 10:26
Karácsonyi készülődésre várták szombaton a gyerekeket a Herényiek Házában. Idén először szervezték meg a programot, mégpedig hagyományteremtő céllal.
Jézuskavárás a Herényiek Házában

Nagy zsivaj fogadta szombaton a Herényiek Házába látogatókat, az intézményt délelőtt iskolás csoportok lepték el. Több helyszínen alkothattak a diákok: volt ahol textilkép, máshol névjegykártya, gyertya, vagy homokkép készült. A legtöbben a családjuknak szánták az ajándékokat.

Horváth Krisztián
"Anyukámnak két-két homokképet, a testvéremnek pedig valamilyen karácsonyfát."

Szabó Anett
"Ez ilyen homokkép és úgy kell csinálni, hogy ráteszünk egy kevés ragasztót hurkapálcikával és akkor kevest és akkor egy csomó homokot rá kell tenni és meg kell egy kicsit nyomkodni."

Takács Tünde Csenge
"Anyukámnak, mert szereti a homokképet, és régen volt neki."

A gyerekeket a kézműves foglalkozás mellett egy kulturális program is várta.

Nagy Krisztina - programszervező, Herényiek Háza
"Ez egy karácsonyi festménykiállításhoz köthető, ami nálunk látható a galériában, és úgy gondoltuk, hogy a festménykiállítás mellé egy olyan programmal kedveskedünk a gyerekeknek, hogy ne csak a kiállítást, hanem egy egész délelőttös elfoglaltságot kínáljunk számukra."


A kézműves foglalkozások mellett a szervezők lehetőséget adtak a környéken élőknek, hogy bemutassák és egy ádventi vásár keretében árusítsák is portékáikat. Pénteken délután újra karácsonyi kézműves foglalkozással várják a 6-14 éves korosztályt. Azt kérik, a csoportok és a családok előre jelezzék résztvételi szándékukat.