Hírek

Jelentős viadalokon szerepeltek a Dobó SE versenyzői

2011. augusztus 12., 19:29

Négy jelentős nemzetközi viadalon vettek részt az elmúlt időszakban a Dobó SE versenyzői. A szombathelyi fiatalok az U23-as és a Junior Európa-bajnokságon, az Ifjúsági Villágbajnokságon, valamint az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon is kifejezetten jól szerepeltek.

Jelentős viadalokon szerepeltek a Dobó SE versenyzői

Jelentős erőfelmérőkön vannak túl a Dobó SE fiatal sportolói. Az U23-as Eb-n Ozorai Jenny és Szabó Dániel, a junior kontinens bajnokságon Vincze Petronella, valamint Cser Márton, az ifjúsági világbajnokságon pedig Banga Beatrix és Kovács Adrienn tett ki alaposan magáért. Banga Beatrix az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon is begyűjtött egy értékes ötödik helyezést.

Németh László edző, Dobó SE
Úgy érzem, hogy elégedettek lehetünk, mert mindenki hozta a formáját. Mert a verseny előtt amit láttunk, hogy milyen helyezésekre van esély, azon mindenki javított. És ami még fontos: egy évvel, van aki kettővel fiatalabb, mint a korosztálya ahol szerepelt.

A szombathelyi kalapácsvető iskola hírnevéhez méltóan szerepeltek a fiúk, akik közül Cser Márton és Szabó Dániel produkciója emelkedik ki leginkább. Utóbbi úgy lett 10. az U23-as Európa-bajnokságon, hogy a mezőny egyik legfiatalabb tagja volt.

Szabó Dániel kalapácsvető, Dobó SE
A mezőny nagyon erős volt, nem számítottunk ennyire erős mezőnyre. Tehát kiemelkedően magas volt a színvonal. A 12. helyről előre tudtam lépni és ennek nagyon örülök. Két olyan embert tudtam megelőzni, akiknek nálam nagyobb eredménye volt. És ugye majdnem egy éve sérülésssel küzdök.

A lányok közül Ozorai Jenny és Banga Beatrix vitte a prímet. Mindketten a mezőny első felében végeztek a versenyeiken. Tették ezt úgy, hogy többnyire náluk idősebbekkel kellett felvenniük a kesztyűt.

Ozorai Jenny kalapácsvető, Dobó SE
A helyezésemmel teljesen elégedett vagyok. Végezhettem volna két hellyel előrébb hogyha másfél méterrel nagyobbat dobok. Ami nem lett volna rossz, mert az új szezon csúcs, idei legjobb lett volna. De a 8. hely jó, mert 10-ként mentem oda. Az eredmény is jó, de sajnálom az utolsó 3 dobásomat, hogy nem tudtam javítani.

Pihenésre az elkövetkező  időszakban sem igen számíthatnak a Dobó SE sportolói. Ozorai Jenny már a mai napon útra kel a Kínában megrendezésre kerülő Universiadéra.