Hírek

Jelentős beruházások Vas megyében is a Nyugat-dunántúli Operatív Programnak köszönhetően

2012. január 23., 23:10

Több cég is támogatást nyert telephelyfejlesztésre, rekultivációs célokra és turisztikai szolgáltatások fejlesztésére. A beruházások összértéke több százmillió forint. A fejlesztésekkel új munkahelyek is létrejönnek.

Jelentős beruházások Vas megyében is a Nyugat-dunántúli Operatív Programnak köszönhetően

A sárvári fürdő az egyik nyertese az Új Széchenyi Terv keretében kiírt régiós turisztikai pályázatnak. Tovább fejlesztik az élmény- és kalandparkot. A megyében 6 pályázó közel félmilliárd forint támogatást kapott turisztikai szolgáltatások fejlesztésére. Szakemberek szerint Vas megye, de a régió gazdaságának is egyik kiemelt területe a turizmus.

Kovács Ferenc, elnök - Vas Megyei Közgyűlés
A turizmus mögött mindig azt kell nézni, hogy micsoda beszállítói piac szükséges ahhoz, hogy a turizmus jól működjön. Ez közvetve az egész élelmiszerfeldolgozásra, és háttériparban töb szolgáltatásra is pozitív hatást gyakorol. A turizmusban rejlő munkahelyek hosszútávon a legkiszámíthatóbb, legstabilabb munkahelyeknek számítanak a világon mindenhol.

Telephelyfejlesztésre Vas megyében 700 millió, a régióban közel 4 milliárd forint támogatást nyertek el vállalatok - hangott el egy sajtótájékoztatón. Ez évek óta a legsikeresebb programok közé tartozik. A tavalyi kiírásra közel 150 pályázat érkezett. Többségük meg is felelt a követelményeknek, de a források csak 80 cég támogatására nyújtottak lehetőséget. A fejlesztéseknek köszönhetően több száz új munkahely jöhet létre.

Breznovits István, ügyvezető igazgató - Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség
1500-1600 munkahely megtartása és mintegy 500 munkahely teremtése. Ez már nemzetgazdasági szinte is mérhető.

A nyertes beruházások idén, valamint 2013-ban valósulnak meg. Mint a sajtótájékoztatón elhangzott: a fejlesztések a túlélést segítik a nehéz gazdasági helyzetben a vállakozások számára.