Hírek

"Játsszunk együtt" sportvetélkedő

2013. február 20., 18:00

Idén hét szombathelyi óvoda vett részt a Derkovits Gyula Általános Iskola által szervezett rendezvényen. A Derkovits-kupa rendezői ezúttal is minden csapatot díjaztak, azaz egyetlen kisgyerek sem maradt érem, kupa nélkül.

Játsszunk együtt sportvetélkedő

13. alkalommal rendezte meg a Derkovits Gyula Általános Iskola a névadójáról elnevezett kupát. A játékos sportvetélkedőn ezúttal hét szombathelyi óvoda, a Szivárvány, a Szűrcsapó, a Weöres Sándor, a Hétszínvirág, a Maros, a Mocorgó és a Pipitér indított csapatot.

Kovács Péterné igazgató, Derkovits-iskola
"Nem titkolt szándékunk, hogy betekintést nyerjenek az óvodások illetve a szülők az iskolánkban zajló testnevelési munkába és mindezt úgy tegyék, hogy egy jó kedvű játékos délután keretében sikerélményhez jussanak."

A vetélkedő során az egyenként 10-10 főből álló csapatoknak hét feladatot kellett teljesíteniük. A próbák ügyességet, gyorsaságot, koordinációs képességet kívántak.

Hencseiné Kondics Judit óvodavezető, Weöres Sándor Óvoda
"Mivel tornatermünk nincs, azért mindent a jó kedvre alapoztunk. Első sorban a nagycsoportosokkal gyakoroltunk és a végén akik a legügyesebbek voltak, azokat hoztuk el ide a játékra."

A vetélkedésben résztvevő gyerekek között voltak ügyesebbek és kevésbé ügyesek, de az mindannyiukon látszott, hogy szívesen sportolnak.

Somogyi Sára, Hétszínvirág Óvoda
"Szeretünk tornászni és szeretnénk megnyerni ezt a versenyt."

A rendezők ugyan végig nyilvántartották a pontverseny állását, de a vetélkedő végén  minden résztvevő kisgyerek kapott érmet, díjat. Azaz a "Derkovits-kupán" csak nyertesek voltak.