MNB
MNB - 2

Hírek

"Játsszunk együtt" óvodás sportvetélkedő

2012. február 02., 16:38

Öt szombathelyi óvoda vett részt idén a Derkovits Gyula Általános Iskola által szervezett "Játsszunk együtt" című sportvetélkedőn. A versenyt nagy fölénnyel a Mocorgó Óvoda nyerte megelőzve a Szivárványt és a Hétszínvirágot.

Játsszunk együtt óvodás sportvetélkedő

Immár 12. alkalommal rendezte meg a Derkovits Gyula Általános Iskola az oktatási intézmény névadójáról elnevezett kupát. Idén a szokásostól eltérően nem hat, hanem csak öt óvoda küldött csapatot a versenyre. A Maros utcai távollétében így a Mocorgó, a Pipitér, a Hétszínvirág, a Szivárvány és a Szűrcsapó utcai állt rajthoz. Minden ovit  10-10 gyermek képviselt a megmérettetésen.  

Ligeti Levente versenyző, Mocorgó Óvoda
Nagyon sokat készültünk a Gabi nénivel és amikor valamit elrontottunk, mindig segített, hogy jól meg tudjuk csinálni.

A rendező iskola a viadal  minden résztvevőjét díjazta: volt aki érmet, mások oklevelet, és ajándékot kaptak a helyezéstől függően. A Derkovits iskola hagyományosan jól szerepel a különböző ügyességi versenyeken. Nem titkolt cél, hogy az ovisok közül szeretnék bíztosítani a versenyző utánpótlást.

Hernádi Pálné szervező, Derkovits-iskola
Ennek a játékos sportversenynek az az alapja, hogy nagyon sok ügyességet, gyorsaságot, koordinációs képességet fejlesztő feladatsor alkotja. Ehhez szeretnénk mi magunknak már az óvodában megnyerni a gyerekeket, hogy minél ügyesebb gyerekek kerüljenek az iskolánkba.

A XII. Derkovits-kupa küzdelmein végül nagy fölénnyel a Mocorgó Óvoda győzött  megelőzve a Szivárványt és a Hétszínvirágot. Ám mivel minden ovi kapott kupát, minden gyermek kapott díjat, mindenki nyertesnek mondhatta magát.