Hírek

Itthon és Európában is példa nélküli a Vas Megyei Mentésügyi Alapítvány új könyve

2011. december 22., 21:20

A kiadványban ugyanis nem csak a civil szervezet 20 évét jelenítik meg a szerzők, hanem emellett egy hiánypótló elsősegélynyújtó tananyagot állítottak a fogyatékkal élők számára. Kritikus helyzetben ugyanis minden segítőre szükség van. Könyvbemutató.

Itthon és Európában is példa nélküli a Vas Megyei Mentésügyi Alapítvány új könyve

A sajtótájékoztató elején a résztvevők a két napja elhunyt Balogh Józsefre emlékeztek néma felállással.

A költő-tanár a Vas Megyei Mentésügyi Alapítvány rendezvényeinek rendszeres szereplője volt, a most megjelent könyv is tartalmazza munkáit. A kiadvány összegzi az 1991. március 12-én alapított civil szervezet 20 évét. Az alapítvány azért dolgozik, hogy a mentők támogatását keresztül hatékonyabb lehessen a lakosság ellátása.

Csákvári Imre elnök, Vas Megyei Mentésügyi Alapítvány
Beszerzünk olyan technikákat, eszközöket, amelyeket az Országos Mentőszolgálat nem tud beszerezni. Ugyancsak alapítványi pénzből támogatjuk a szakdolgozók továbbképzését. Harmadikként pedig a lakosság elsősegélynyújtási ismereteinek bővítését tűzte ki célul alapítványunk.

Az alapítvány létrehozói között volt a város mentőfőorvos polgármestere is.

Dr. Puskás Tivadar polgármester, Szombathely
Olyan tevékenységet végez, ami a segítést propagálja, és az ott lévő szakemberek ebben a programban, amelyet meghirdettünk, hogy Szombathely a segítés városa, és az újraélesztést minél szélesebb körben elterjesszük - nyilvánvalóan részt vesznek.

A Vas Megyei Mentésügyi Alapítvány új, 9. kiadványában a fogyatékkal élők számára állított össze elsősegélynyújtási tananyagot Lendvai Rezső és lánya. A szerzők szerint ugyanis kritikus helyzetben fontos, hogy mindenki tudjon segíteni.

Lendvai Andrea szerző
A Máltai Szeretetszolgálatnál elsősegélynyújtó tanfolyamokat tartottunk szerte az országban. Sokszor találkoztunk fogyatékosokkal is. Jó hozzáállással, szerettek volna segíteni, de érezték a korlátot, ami őket akadályozhatja a valós elsősegélynyújtásban.

A könyv arra is választ ad, hogyan küzdheti le a fizikai és érzékszervi korlátait a fogyatékkal élő az elsősegélynyújtásban.

Dallos János elnök, Vas Megyei Mozgáskorlátozottak Egyesülete
Ilyen jellegű anyagot sehol sem találtam, ahol fogyatékos személy ad fogyatékosnak vagy másnak elsősegélyt.

A mozgáskorlátozottak vasi elnöke szerint az elsősegélynyújtás az általános műveltség része kell, hogy legyen. A Vas Megyei Mentésügyi Alapítvány kiadványa 600 példányban jelent meg.