Hírek

Ismét nagyobb hangsúlyt kap a tanárképzés Szombathelyen

2013. augusztus 02., 14:37

A Savaria Egyetemi Központ 200 hallgatója már most is valamilyen pedagógus szakon tanul. Augusztus 1-jétől az eddigi három helyett két karral: a természettudományi és a pedagógusképző karral működik tovább az intézmény.

Ismét nagyobb hangsúlyt kap a tanárképzés Szombathelyen

Kevesebb diák jelentkezett idén a Savaria Egyetemi Központba, az öt évvel ezelőttinek a felénél is kisebb a hallgatói létszám. Az intézmény ezért szűkítette képzési területeit,  átalakította működési kereteit és oktatóktól, épületektől is megválik.

Faragó Sándor - rektor, Nyugat-magyarországi Egyetem
“Olyan változásokat reagáltunk le és mozdultunk rá a lehető leggyorsabban, amelyeket az élet és a kormányzati szándékok együttesen kényszerítettek ki belőlünk. Én úgy gondolom, hogy ez a reakció azt jelentette, hogy Szombathely változatlanul jó kondíciókkal nézhet a felsőoktatás jövőképe elé.”
 
Jelentős változás lesz a Bölcsészettudományi, valamint a Művészeti, Nevelési és Sporttudományi Kar összevonása. A 10 intézet augusztus 1-jétől Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Kar néven működik tovább. Az egyetemi központ hallgatóinak harmada már most is pedagógus szakon tanul.

Horváthné Molnár Katalin - mb. elnök-dékán, Savaria Egyetem Központ
“Nagyon fontos számunkra, hogy indul a tanárképzésnek az osztatlan fajtája is , de természetesen még a 2016-os felvételiig még menni fog a bolognai típusú képzés is. Nagyon reméljük, hogy ezt a kétfajta képzést szívesen fogják választani, különös tekintettel arra, hogy ösztöndíjrendszerrel és a pedagógus életpályamodellel is meg lesz támogatva.”

A Savaria Egyetemi Központ természettudományi karán jövőre előkészítik, és a tervek szerint 2015-ben elindítják majd a nagy érdeklődéssel várt gépészmérnökképzést.