MNB
MNB - 2

Hírek

Ismét Kurucz Hella lett a diákpolgármester

2011. március 09., 16:47
A jelenleg is hivatalban lévő vezető szoros versenyben nyert a második helyezett Gyimesi Andrással szemben. A győztes programjában diákbál, nyári tábor, diákhét szervezése, valamint az iskolai diákönkormányzatok működésének hatékonyabbá tétele szerepel.
Ismét Kurucz Hella lett a diákpolgármester

A beiktatási ceremónia idén is március 15-én lesz.


Marton Zsolt köszöntötte elsőként a választásra összegyűlt elektorokat és a jelölteket. Az alpolgármester felajánlotta a szombathelyi önkormányzat együttműködését, és megköszönte a diákvezetők eddigi munkáját. A diákpolgármesteri címért négyen szálltak harcba idén, köztük volt a jelenleg hivatalban lévő Kurucz Hella is. A Bolyai iskola tanulója beszédében értékelte az elmúlt évet, és ismertette idei programját.

Kurucz Hella - diákpolgármester-jelölt
"A csapattal az első dolgunk az lesz, hogy felkeressük az iskolák diákönkormányzatait, hogy megbizonyosodjunk róla, megfelelően működnek-e. Terveim között szerepel a Szombathelyért Környezetvédelmi Program is."

Kanti Alexandra a kereskedelmi szakképző és Székely Zoárd a Kanizsai Dorottya Gimnázium diákja mellett Gyimesi András, a Nagy Lajos Gimnázium tanulója is megmérette magát. Célkitűzései közül kiemelte a városi diákönkormányzat hírnevének helyreállítását és egy nemzetközi diákcsere program elindítását.

Gyimesi András - diákpolgármester-jelölt
"Ennek keretében olyan csereprogramot szerveznénk, melynek során a diákok külföldi városokban, már kultúrákat ismerhetnének meg."

A Városi Diákönkormányzat tavaly 600 ezer forintos keretből gazdálkodhatott, több programot szerveztek, és részt vettek a fiatalokat érintő döntések meghozatalában.

Takácsné dr. Pálhegyi Beáta - ifjúsági koordinátor
"Minden évben új fiatalok jönnek, akiknek meg kell tanulniuk a demokrácia működésének szabályait. Hogy nemcsak programokat kell szervezni, hanem érdekeket képviselni. A most leköszönő vezetés próbált ilyen feladatot is ellátni, megjelentek például az ifjúságért felelős bizottság ülésein."

Az elektorok döntése nyomán 2011-ben ismét Kurucz Hella vezetheti a Városi Diákönkormányzatot. A hagyományoknak megfelelően idén is a március 15-ei ünnepségen iktatják be hivatalába. Az alpolgármesteri posztot Német Márk töltheti be.