Hírek

Ismét előtérben az Unihall ügy

2012. január 23., 23:00

A tavalyi évhez hasonlóan az idei esztendő sem indult zökkenőmentesen a Sugár úti sportcentrumban, ugyanis az üzemeltető Unihall Kft. ezúttal is lezárta a létesítményt. Az indoklás szerint a céggel nincs élő szerződésük a sporttelepet használó egyesületeknek, oktatási intézményeknek.

Ismét előtérben az Unihall ügy

Január 20-án, pénteken a győri székhelyű Unihall Kft. arról értesítette körlevelében a Sugár úti sportcentrumot használó egyesületek, tanintézmények vezetőit, hogy január 23-ától csak azok vehetik igénybe szolgáltatásaikat, akiknek érvényes szerződésük van velük.  A városi önkormányzat pénteken kötötte meg az érintett klubbokkal, iskolákkal a támogatói szerződést, így hétfő reggelig senki sem tudott megállapodást kötni a győri céggel. Így aztán az ajtók mindenki előtt zárva maradtak.

Lazáry Viktor alpolgármester, SZMJV
Mi úgy jártunk el, ahogy egy részt az Unihall Kft. kérte és ahogy  egyáltalán ebben az ügyben eljárhatunk. Megkötöttük a szerződéseket a tavalyi óraszámok alapján. Tehát várjuk azt, hogy a mai nap folyamán az Unihall Kft. szintén megkösse ezeket a szerződéseket az egyesületekkel.

Pintér-Péntek Marica, az Unihall Kft. ügyvezetője a mai napon késő délután érkezett Szombathelyre, hogy egyeztessen Lazáry Viktor alpolgármesterrel. A két fél álláspontja között sok pontban van  lényeges eltérés. Többek  között abban is, hogy az új szerződések  megkötésekor a 2005-ös, avagy a 2011-es óraszámokat vegyék alapul.  Előbbi álláspontot az Unihall Kft, utóbbit az önkormányzat képviseli. Kérdés, hogy az egyesületek érdekében megállapodás születik-e belátható időn belül. Lazáry Viktor alpolgármester elmondása szerint Szombathely számára az lenne a leginkább járható út, ha az Unihall Kft. helyett az önkormányzat egyik cége üzemeltetné a sportcentrumot.

Röviddel hétfői Híradónk kezdete előtt ért véget a tárgyalás a város és az Unihall Kft. között. Lazáry Viktor alpolgármester kérdésünkre elmondta, hogy a megállapodás szerint az egyesületek és az oktatási intézmények januárban és februárban a  tavalyi óraszámok alapján használhatják az Arénát. A szombathelyi önkormányzat holnap átutalja a cég számlájára a januári kapcitás-lekötési díjat, így szerdán már minden szerződött fél igénybe veheti a szolgáltatásokat, a Falco gárdája pedig már kedden megtarthatja edzését a csarnokban.
Az önkormányzat a továbbiakban február 15-ig tárgyalásokat folytat az Unihall-lal a márciustól esedékes üzemeltetési feltételekről.