Hírek

Ismét adományokat vehetett át a szombathelyi mentőállomás

2013. május 17., 17:59

Újabb mentéstechnikai eszközök, többek között oxigénpalack tartó táskák, lélegeztető ballonok és vérnyomásmérők kerültek a vasi mentőállomásokra. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. 1,6 millió forint értékű adományának köszönhetően régi eszközöket cserélhetnek korszerűbbekre.

Ismét adományokat vehetett át a szombathelyi mentőállomás

"Ez a második szám a pulzusszámom. 81/perccel üt a szívem. Ez pedig azt méri, hogy mennyi az oxigén a véremben."

Mindkét adat fontos lehet egy mentés során. Sok mindent elárulnak a beteg állapotáról, befolyásolják a beavatkozást, kezelést is.

"Így lehet lábbal taposni. Ehhez csatlakoztatunk egy leszívó katétert. És ennek a tartályába szívja a légútiváladékot."

Életeket menthet a készülék, amelynek van akkumulátorról és hálózatról is működtethető, hordozható, motoros változata is. Ilyen és ehhez hasonló mentéstechnikai eszközöket kapott most 4 vasi mentőállomás, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. 1.6 millió forintos adományának köszönhetően.

Bíró Ferenc, gazdasági igazgató - Szombathelyi Erdészeti Zrt.
Mi azt szeretnénk, hogy úgy ahogy eddig, úgy a jövőben is, ha valamelyik munkatársunk balesetet szenved, a szakszerű ellátásuk biztosított legyen. Azt is tudjuk, hogy a mentősök nap min nap emberfeletti munkával küzdenek az emberek megmentéséért. És ez kivívta nálunk a tiszteletet.

A sárvári, a szentgotthárdi, a szombathelyi és a vasvári mentőállomás kapott új mentéstechnikai eszközöket.

Lórántfy Mária,  orvosigazgató, az OMSZ Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezete
Jobb lesz, korszerűbb lesz, biztonságosabb lesz. Nemcsak a mi munkánkat könnyíti és teszi egyszerűbbé, hanem a betegek fognak ebből profitálni.

Hasonló felajánlások gyakran segítik a régi eszközök cseréjét. Néhány hete egy családi vállalkozás jóvoltából kerültek új mentéstechnikai eszközök a Szombathelyi Mentőállomásra.