Hírek

Iskolai betörések

2010. november 15., 18:12
A hétvégén betörtek egy szombathelyi óvodába, műszaki cikkeket és készpénzt vittek el a tolvajok. A lopással és a rongálással több százezer forintos kárt okoztak az intézménynek. Csütörtökön a Derkovits-iskolában jártak betörők. A rendőrség keresi az ismeretlen elkövetőket.
Iskolai betörések

Az első emeleti ablakon még ma is látszik a bűnügyi helyszínelés nyoma. Itt jöttek be csütörtök hajnalban a betörők. Az igazgatóhelyettes bejáratát kulcsos és számkódos zár is védte, ezekkel nem boldogultak, úgyhogy kivágták az ajtót, így jutottak be az irodába. Elvitték többek között az iskola fényképezőgépét, és egy tavaly pályázaton nyert laptopot.

Kovács Péterné - igazgató, Derkovits Gyula Általános Iskola
"Használta német nyelvi órákhoz, iskolai adminisztrációhoz a kolléganő. Nagyon hiányzik a mindennapi munka során, illetve egy monitor is elvittek, illetve a második emeleten egy projektorhoz kötött laptopot is."

A tolvajok az iskola földszintjén a gazdasági irodát is ki akarták fosztani, de miután felfeszítették az ajtó mindkét zárját, megszólalt a riasztó, így a már összegyűjtött zsákmánnyal menekülni kényszerültek. 3-400 ezer forintos kárt okoztak. Az igazgatónő azt mondja, szűkös költségvetésükből nagyon nehéz lesz pótolni az ellopott eszközöket, és a rongálás kijavítása is sokba kerül. Változtattak eddigi szokásaikon a Gothard Jenő Általános Iskolában. Napközben is zárják az ajtót. Az iskolában azt mondják, több esetben is előfordult, hogy idegenek járkáltak az épületben. Most biztonságtechnikai rendszert szereltetnek, bekamerázzák az iskola stratégiai pontjait. A rendszer kiépítése 800 ezer forintba kerül.

Varga Tamás - igazgató, Gothard Jenő Általános Iskola
"A város közbiztonsága azt mutatja, az elmúlt napok eredményei, hogy mi is sorra kerülhetünk, bármennyire is nyugodt ez a környék. Megelőző szándékkal építjük ki a rendszert, igyekszünk ennek a forrásait megteremteni."

Az iskolában nincsen portaszolgálat, ezért a kamerák képét rögzítő számítógépet és az ellenőrző monitort olyan helyiségben helyezték el, ahol napközben mindig tartózkodik valaki. Innen nyitják az épület ajtaját és az udvari kaput is.