Hírek

Iskolabővítés Táplánszentkereszten

2010. augusztus 23., 07:18
Egy 1400 négyzetméteres épületrésszel bővült a táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola. A falu a regionális operatív program támogatásával valósította meg a fejlesztést. Szeptember elsején a gyerekek is birtokba vehetik a korszerűen felszerelt oktatótermeket és az 500 négyzetméteres küzdőtérrel rendelkező tornatermet.
Iskolabővítés Táplánszentkereszten


Nagy tornaterem, kézműves műhely, és a sajátos nevelési igényű tanulók számára fejlesztő tanterem is helyet kapott a létesítményben. Megújult a tantermek nagy része, és korszerű számítástechnikai eszközök is segítik az oktatást. A táplánszentkereszti iskola kilenc önkormányzat fenntartásában működik, és négy környékbeli tagiskolája van. Így összesen 400 gyermek tartozik ide. Sokan járnak Táplánszentkeresztre Szombathelyről is.

Mándl Józsefné - igazgató, Apáczai Csere János Általános Iskola
"Az utóbbi időben nem csak a felső tagozatra jelentkeztek gyerekek, hanem az alsó tagozatba, első osztályba is négy beírt tanulónk van a szentkirályi városrészből."

Az iskolafejlesztés uniós támogatással valósult meg. 186 millió forintot nyert a község, amihez több mint 60 millió forint önerőt biztosítottak. Az új épületrészt nemcsak az iskolások, hanem a falu minden lakója birtokba veheti.

Családi Anita - jegyző, Táplánszentkereszt
"27 csoport, egyesület, alapítvány  működik a községben, amelyeknek a nagy része a mozgás köré szervezi a tevékenységét. Ezeknek  mind helyet kívánunk adni."

A faluban ezzel nem értek véget a fejlesztések. Uniós forrásból ősszel elkezdik egy 2 csoportos bölcsőde építését és bővítik az óvodát is. Ezekre összesen 150 millió forintot nyertek.