MNB - 2
MNB

Hírek

Iskola délután 4-ig

2013. szeptember 24., 18:08

Egyelőre kevés általános iskolás diák használja ki a lehetőséget, hogy 16 óráig legyen mindennap az iskolában. Szeptembertől az intézményeknek kötelező délután 4-ig foglalkozásokat biztosítani. Az alsósok igen, a felsősök közül viszont kevesen élnek ezzel a lehetőséggel. Szakköröket, tehetséggondozási programokat, sportfoglalkozásokat is tartanak az iskolák.

Iskola délután 4-ig

Furulyaóra a Reményik Iskolában. A zeneoktatás az egyik a déltuáni foglalkozások közül, amelyekből válogathatnak a gyerekek. Emellett van még pl. történelem szakkör, de informatikából is bővíthetik ismereteiket a diákok a tanítási órák után. Az alsósok általában 4-ig az iskolában vannak, de a felsősök nem mindennap maradnak a délutáni foglalkozásokon.    

Mesteri Gergő
Hétfőn és kedden vagyok itt 4-ig. A többi napon hazamegyek. Aztán járok kémia szakkörre, informatika szakkörre.

Kozma Rebeka
Mivel tanulni is kell, ezért amire én járok, ez nekem elég. --

A szülők sok gyereket elkérnek az iskolából, pédául egyesületi edzés miatt. Erre lehetőségük van. Az igazgató szerint nem is jó, ha sok szakkörre, foglalkozásra járnak egyszerre a gyerekek, mert készülni is kell az órákra.

Sátory Károly, igazgató - Reményik Sándor Általános Iskola
Én ennek a fontosságát abban látom, hogy az iskola egy korrekt tájékoztatást ad a szülők felé, hogy melyik gyerek, melyik foglalkozáson vesz részt az iskola falai között. És a szülők minden percéről tudnak a gyereknek.

Tanulószoba a Zrínyi Iskolában. A gyerekek készülnek az órákra és a házi feladatot is megcsinálják. A megnövekedett órakeretnek köszönhetően jóval több szakkörre, tehetséggondozó és felzárkóztató foglalkozásra, sportkörre nyílik lehetőség. Sokan is vesznek részt ezeken, de egészen 16 óráig itt is kevesen maradnak. A pedagógusok szerint a délutáni foglalkozások egyik haszna a tudás elmélyítése lehet.

Kis Gábor, igazgató - Zrínyi Ilona Általános Iskola
Mérhető lesz a megnövekedett szakkör és tehetséggondozó foglalkozások haszna. A tantárgyi gondozómunkára ha a kollégák rátudnak erősíteni a délután az mindenképpen hasznos a gyermeknek, de hasznos az iskolának is, hiszen az eredmények az iskola és a gyermekek dicsőségfalát színesítik.

Az iskolák úgy látják, gondban lennének, ha a gyerekek valamennyi foglalkozáson és szakkörön részt akarnának venni, amit az iskolák kínálnak 16 óráig. Ezt csak újabb pedagógusok felvételével lehetne megoldani.