MNB - 2
MNB

Hírek

Irka-firka

2013. augusztus 30., 20:30

Az idén is megrendezte iskolára felkészítő táborát az AGORA gyermekek háza. Az egy hétig tartó programban az alsó tagozatosok ki csoportokban, játékos feladatokkal ismételték a korábbi tananyagot és hangolódtak az új tanévre. Délutánonként pedig sport- és ügyességi játékok várták őket.

Irka-firka

Számolnak, osztanak és szoroznak a 2. osztályosok. Dénes, Balázs és Kristóf a Gyermekek Házában töltötte a vakáció utolsó hetét. Azt mondják, a nyáron is gyakoroltak egy keveset, és mindegyikük olvasott a szünidőben. De azért most szokatlan volt beülni a padba.

Szalai Dénes
Mi jövünk 7.30-kor ide, utána játszunk, utána kicsit tanulunk. - Hiányzott neked az iskola a nyáron? - Igen, nagyon hiányzik. Már alig várom a barátokat meg az osztályfőnököt is.

Csaknem olyan minden, mint az iskolában, de itt kis csoportokban foglalkoznak velük, és mindenki a saját tempójában haladhat. Mivel kevesen vannak, hamar kiderül, ki mit felejtett a nyáron.

A tapasztalatok szerint a szülők örülnek a lehetőségnek, hogy gyermekük a nyári szünidő utolsó hetében jó helyen van, és hogy szakember foglalkozik velük.

Kiss Andrea intézményegység-vezető, AGORA
Egy szakember azonnal megtalálja azokat a pontokat, ahol látszik, hogy hoppá, felejtés van, egy kis lazulás, éppen mondta az oktató, hogy elővették az ABC-t, mert kiderült, hogy ott nagyon sok a felejtés, és akkor ezzel elkezdtek foglalkozni.

Ilyenkor persze minden játékos formában történik. A gyerekek szinte észrevétlenül, rejtvényekkel, fejtörőkkel ismétlik, amit korábban megtanultak. A foglalkozások is rövidebbek, mint egy iskolai óra.

Amíg az egyik csoport gyakorol, a többiek az udvaron mozognak, játszanak. A Gyermekek Háza munkatársai a délutánokat is igyekeztek minél változatosabbá tenni. Az utolsó napon játékos kísérleteket végeztek, de voltak a moziban, a KRESZ-parkban, a Kalandvárosban, és akinek kedve volt, a kézműves foglalkozásokba is bekapcsolódhatott.