Hírek

Intelligens iskola program a Hefelében és a Kereskedelmiben is

2011. július 25., 17:45

Megkezdődött az intelligens iskola program lezárása abban a 23 szombathelyi intézményben, amelyek a 360 millió forintos fejlesztésből részesültek. Interaktív táblák, multimédiás számítógépek, digitális tananyag-csomagok segítik az oktatómunkát szeptembertől. Ma öt iskolában ismertették a beruházás eredményeit.

Intelligens iskola program a Hefelében és a Kereskedelmiben is

A régi, zöld táblák már a folyosón sorakoznak a Hefele iskolában is. A termekben pedig a helyükre kerültek az új interaktív táblák. Összesen nyolcat kapott az intézmény az intelligens iskola programban. Az 55 darab számítógép segítségével pedig egy teljesen új informatika szaktantermet is fel tudnak szerelni.

A kereskedelmi iskola 25 millió forint értékben kapott eszközöket. 58 számítógépet és 10 interaktív táblát használhatnak szeptembertől. Ettől azt remélik, hogy az órák színesebbek, a diákok motiváltabbak lesznek.

Három további iskolában is ma tartották a program zárórendezvényét. A Nyitra Utcai ÁMK-ba 17 számítógép és hat interaktív tábla, a Neumann-iskolába 41 PC és 11 interaktív tábla került, míg a Dési-iskola 48 computerrel és 8 digitális táblával gazdagodott.