Hírek

Innováció a vasi gyógyfürdőkben

2010. február 17., 10:57
Innováció - napjaink egyik népszerű, sokszor hallott kifejezése. Jelenti azt a kreatív ötletből születő folyamatot, mely során a későbbiekben megvalósul egy elképzelés. Jelent mikroszinten zajló fejlesztést, új koncepciót, melyet a gyakorlatban is sikerül alkalmazni. Az élet számos területén találkozhatunk vele, mégis elsősorban a gazdasági szektorban gyakori fogalom, jelenség.
Innováció a vasi gyógyfürdőkben


Az innováció egyik terepe napjainkban a turizmus - azon belül is a gyógy- és wellness turizmus. Magyarországot a mélyben fellelhető vízkincse és a köré épült szolgáltások igazi termálnagyhatalommá teszik a világban. A nyugat-dunántúli régió sem kivétel: viszonylag kis távolságokon belül több kiváló minőségű termál- illetve gyógyvízzel rendelkező fürdő várja a látogatókat. Bük, Sárvár és Szentgotthárd fürdői a sikeres innovációs tevékenység révén a nemzetközi mezőnyben is előkelő helyet vívtak ki maguknak.
 
Egyre nagyobb igény mutatkozik a gyógy- és wellnessfürdők szolgáltatásai iránt, míg azonban korábban  elegendő volt egy ülőmedence az igények kielégítésére, ma már elképzelhetetlen egy wellness kikapcsolódás vízi élményelemek nélkül. Ehhez megfelelő gépészeti háttér kiépítése szükséges, amely megbízható, energiatakarékos és környezetkímélő módon biztosítja a fürdő működését. Ez a technológiai innováció terepe. 
 
A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara részt vett az "INNO-TÉR - Az innováció térnyerésének elősegítése a nyugat-dunántúli régióban" című pályázaton, melynek részeként a Szombathelyi Televízió jóvoltából elkészült két film. Mindkettő a gyógyfürdők innovációs tevékenységét mutatja be. A televízió stábja a büki, a sárvári és a szentgotthárdi gyógyfürdőben járt, ahol a létesímény- és szolgáltatási- valamint a technológiai innováció terén komoly előrelépés történt az utóbbi években. A fejlesztéseknek köszönhetően nőtt a vendégforgalom, és sikerült nemzetközi szinten is elismertetni a szolgáltatások színvonalát.
 
A filmeket műsorára tűzi a Szombathelyi Televízió. A "Technológiai innováció a Vas megyei gyógyfürdőkben" című összeállítást február 18-án csütörtökön 20 órától tekinthetik meg. Az "Innováció a Vas megyei gyógyturizmusban" című filmet február 23-án kedden, 19.50-kor vetítjük.