Hírek

Inkubátor Ház épül a Körmendi úton

2010. október 20., 18:31

Új irodaház épül a Körmendi úton. Nemrég derült ki, hogy egy Európai Uniós pályázaton Inkubátor Ház kivitelezésére nyert 119 millió forintot egy szombathelyi cég. A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség és a győztes pályázó ugyan még nem írta alá a támogatási szerződést, ám az ügynökség honlapján már szerepel a győztes projekt.

Inkubátor Ház épül a Körmendi úton

A tetején napelemeket alakítanak ki, ami az energiát biztosítja, ezért jóval alacsonyabbak lesznek a fenntartási költségek - állítja Gelencsér Lajos, az üzemeltető cég vezetője. Az itt helyet kapó vállalkozások profiljának - a pályázat értelmében - valamilyen módon kapcsolódnia kell az energiatakarékossághoz. A passzív házak kivitelezői, energetikai mérnökök és az energiahatékonyság területén szolgáltató vállalkozások részéről már korábban mutatkozott igény egy ilyen típusú irodaházra, ezért valósulhat majd meg a projekt. Az Inkubátor Ház kivitelezése 200 millióba kerül, ebből 118 millió forintot az Európai Unió biztosít. Az új, Körmendi úti épület csaknem 20 mikro vállalkozás számára kínál majd infastruktúrát: iroda, tárgyaló és előadóhelyiségeket.

Gelencsér Lajos - ügyvezető, Centenáris Ház Kft.
"A fejlesztéshez a támogatási szerződést 30 napon belül kell aláírni, a műszaki átadás 2012 januárjában lesz."

Az inkubátorház mellé egy 26 férőhelyes parkolót is terveztek.A többszintes inkubátorház közel 850 négyzetméteren működik majd. A fennmaradó teret pedig - a tervek szerint- parkosítják majd.