Hírek

Ingyenes cukorszűrést tartottak a Fő téren

2011. augusztus 08., 12:48

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány szervezte a programot. Az országos kampány célja, hogy felhívják a figyelmet a cukorbetegség megelőzésére és a rendszeres szűrések fontoságára.

Ingyenes cukorszűrést tartottak a Fő téren

A déli hőség ellenére is sokan várták, hogy sorra kerüljenek a szűrőállomásokon.

Én véeltelnül jártam erre, nem is volt szándékomban idejönni, mert nem vagyok kíváncsi, mert félek attól, hogy hátha valami rossz. De eddig három vizsgálaton voltam és eddig minden kintűnő.

A szűrővizsgálatokon többek között a vércukorszintet, koleszterint, vérnyomást, testzsír-százalékot, testtömeget, testmagasságot nézték. A végén azt is megtudhatta mindenki, hogy az eredmények tükrében mire számíthat a jelenlegi életmódja alapján.

Sokat mozgom és sokat iszom folyadékot.

Valaki szerint ez a titka az egészséges életnek. Szombathelyen Szily Nóra, ismert műsorvezető-riporter vállalta el a program és ezen keresztül az egészséges életmód népszerűsítését.

Szily Nóra, műsorvezető-riporter
Ismerve az adatokat, ismerve az emberek egészsésgi állapotát , boldogan csatlakoztam ebbe támogatóént. A msásik, hogy amikor azt találta ki, hogy minden városban olyan legyen a képviselő, aki innen származik, az egy remek alibi volt, hogy hazajöhessek, mert sajnos ritkán adatik ez nekem meg.

Az ország több városát érintő szűrő-körút célja, hogy felhívja a figyelmet a cukorbetegség megelőzésére és a rendszeres szűrés fontosságára.

Pusztai Anna, projektvezető - Egy Csepp Figyelem Alapítvány
750 ezer ember van aki tud magáról, hogy cukorbeteg. Kezeli, nem kelezi magát. De sajnos a duplája akiről feltételezhető, hogy cukorbeteg vagy az lesz. 1.5 millió ember sorsa köthető a cukorbetegséghez.

Szakemberek javaslatai szerint szűréseken való rendszeres részvétellel és megfelelő életmóddal sokat tehetünk a cukorbetegség megelőzéséért.