Hírek

Ingyen uzsonna

2010. május 05., 16:33
Március óta a rászoruló gyerekek ingyen juthatnak uzsonnához a Reményik-iskolában. Az Evangélikus Szeretetszolgálatért Alapítvány éves szinten mintegy fél millió forinttal támogatja a gyerekek étkeztetését.
Ingyen uzsonna


Nem mindenki tud uzsonnát csomagolni gyermekének, főleg ahol több éhes szájnak kellene megoldani, vagy ahol munka nélkül maradtak a szülők. Ez volt az oka annak, hogy bevezették az ingyenes uzsonnát a Reményik iskolában, melyet az Evangélikus Szeretetszolgálatért Alapítvány támogat. Éves szinten mintegy fél millió forinttal járulnak hozzá a gyerekek étkeztetéséhez.

Hutflesz Mihály - kuratóriumi elnök, Evangélikus Szeretetszolgálatért Alapítvány
"Én azt gondolom, hogy napjainkban nagyon oda kell figyelni, érzékenynek kell lenni azokra a dolgokra, amelyek a szociális hátrányosságot jelentik, és így teljesen egyértelmű volt az alapítvány számára, hogy az iskolának azon kezdeményezése, hogy elindítja a rászorulók részére az ingyenes uzsonna osztást és ehhez az alapítvány a pénzügyi eszközeivel hozzájáruljon. Az volt az elképzelés, hogy a Johanneum konyhájáról vásárolja meg az iskola azt az uzsonnát, amit a gyerekek megkapnak és gyakorlatilag ilyen belső együttműködés keretében kívánjuk ezt megvalósítani."

Az osztályfőnökök mérték fel, kik azok, akik rászorulnak a segítségre. Nem az igazolásokat nézték, hanem a valós életkörülményeket. 28 diák kapja így ingyen az uzsonnát, de sokan igényelték térítés ellenében az ínycsiklandó étkeket.

Sátory Károly igazgató, Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola
"A gyerekek között nem nagyon érződik ez, hogy ki fizet, ki nem az uzsonnáért. Én úgy gondolom, hogy minden gyerek nagy örömmel fogadja, ez látszik abból, hogy még nem is ebédeltek, de már kérdezik, hogy mi lesz az uzsonna. Az iskola alapítása óta tényleg minden energiánkkal, fáradtságot nem sajnálva dolgoztunk azért, hogy az itt lévő gyerekközösségnek a legtöbbet tudjunk nyújtani, ami emberileg lehetséges. Ami nagyon nagy öröm számunkra, hogy úgy néz ki, hogy ez eljut a szülők felé és a városon kívüli településekre is, hiszen van több bejáró tanulónk is. A jó visszajelzés számunkra nagy öröm, hogy rövid időn belül ilyen hírnévre tett szert az iskola. Az idén először két osztályt tudunk indítani."

Több mint 40-en kezdik meg szeptembertől a Reményik iskolában a tanévüket, közülük 6-an felsőbb osztályokban. Az intézmény most is kis létszámú osztályokat indít. De akik lemaradtak a beiratkozásról, még ők sem késtek el, korlátozott számban van még férőhely, illetve egész évben szívesen várják az érdeklődőket.