Hírek

Indul a tankönyvosztás

2010. augusztus 12., 16:22
Még három hét van az iskolakezdésig, de van, ahol már osztják a tankönyveket. A szülőknek pedig már most mélyen a pénztárcájukba kell nyúlniuk, mert év elején általában a tankönyvcsomagra költenek a legtöbbet. A legtöbb intézménybe csak a jövő héten érkezik meg a tanulók csomagja, de a Horváth Boldizsár Szakközépiskola elsős tanulói már csütörtökön átvehették tanfelszerelésüket.
Indul a tankönyvosztás


Az intézmény felsőbb éves tanulói segédkeznek a pedagógusoknak a tankönyvek rendezésében és kiadásában. A Horváth Boldizsár Szakközépiskolában szeptemberben három új osztály indul, a nyelvi előkészítő képzésben valamivel drágább a könyvcsomag, itt az angol tankönyv emeli meg az árat.

Stanglné Pintér Márta - igazgató, Horváth Boldizsár Szakközépiskola
"Egy új tankönyvcsomag, ebből 9-12-ig 20 ezertől 30 ezer forintig terjed, de van 9. évfolyamon is olyan diák, akinek nem kell atlasz, annak nyilván olcsóbb, de egy teljes tankönyvcsomag 20 ezer."

A szülők időben megkapták a tankönyvek listáját, így sokan nem vásárolják meg a teljes csomagot. Ez az asszony második gyermekének viszi a könyveket. A családból és ismerősöktől az előírtak egy részét már beszerezték.

Kálmán Tamásné
"Így kb. most a fele, amit ki kell fizetnem, de azon kívül még így is rengeteg füzet, majd első nap kiderül, hogy melyik tanár mit kér és azt még pluszba kell megvásárolnunk."

Ebben az iskolában a diákok mintegy 20 százaléka jogosult tankönyvtámogatásra, a tartósan beteg, nagycsaládban élő, vagy rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak idén is ingyen kapják a csomagot. A tankönyvosztás itt és a legtöbb szombathelyi oktatási intéményben még a jövő héten is folytatódik.