MNB - 2
MNB

Hírek

Ilyen volt az első őszi közgyűlés

2011. szeptember 30., 17:36

Az MSZP nem ért egyet az új szombathelyi jegyző személyével. Véleményük szerint nemcsak az a gond, hogy Gaál Róbertnek nincs szakvizsgája, nincs kellő élet- és szakmai tapasztalata, hanem, hogy nem is szombathelyi lakos. A városveztés szerint megfelelően felkészült szakembert választottak a jegyzői posztra.

Ilyen volt az első őszi közgyűlés

Az LMP szerint megnyugtató döntés született a Falco gyár ügyében a közgyűlése. A testület nem támogatta a régi Építők-pálya eladását, nem járult hozzá a zajszint növeléséhez és a gyár körüli terület gazdasági övezetté való átsorolásához sem.

Az LMP nem akarja, hogy a Falco bezárjon és munkahelyek szűnjenek meg - mondta sajtótjékoztatóján Horváth Zoltán, ám az itt élők egészsége is fontos. A képviselő nehezményezte, hogy bár a költségvetési rendelet módosítását megtárgyalták a bizottságok, az ott elfogadottakhoz képest a városvezetés új változatot terjesztett a közgyűlés elé. A Képtárral kapcsolatban Horváth Zoltán reményét fejezte ki, hogy nem kerül veszélybe az itt lévő gyűjtemény, és arra hívta fel a figyelmet, ha a városvezetés az egész kulturális szektort át kívánja alakítani, akkor ne egyesével kerüljenek az intézmények napirendre. Rátermettebb embert kellett volna választani a jegyzői posztra - mondta Czeglédy Csaba. Gaál Róbert nem szombathelyi, hanem sárvári, nem ismeri a várost, a problémákat - fejtette ki a szocialista párt frakcióvezetője. Szerinte mielőtt bármilyen döntés születne a Képtár jövőbeni sorsát illetően, fontos lenne számba venni, hogy az intézmény állományából mi a megyéé, mi a városé és mi a Képtáré. A Falcoval kapcsolatos előterjesztésről Czeglédy Csaba elmondta: frakciójuk többek között arra tett javaslatot, hogy a város 80 millió forinttal támogassa a gyár környezetvédelmi beruházását, ezt nem fogadta el a testület. A Falco-gyárat érintő kérdésről Marton Zsolt alpolgármester elmondta: döntésével a közgyűlés kinyilvánította, hogy fontosnak tartja az ottélők érdekeit, és világossá tették a cég számára is, hogy milyen feltételeket kell figyelembe vennie egy ilyen fejlesztésnél. További tárgyalások lesznek a Falcoval, mondta az alpolgármester. A költségvetés módosításával kapcsolatban Marton Zsolt elmondta: a költségvetés mostani módosításával is tartani fogják az eredeti hiánycélt, csak olyan kiadások kerültek be, amelyeknek a fedezete is megvan. Az alpolgármester a megválasztott jegyző személyével kapcsolatban hangsúlyozta: nem merültek fel a felkészültségével kapcsolatos kifogások, és Gaál Róbert a bizottsági meghallgatások során kijelentette: együtt kíván működni a városvezetéssel és a mindenkori ellenzékkel, a várost kívánja szolgálni, nem a pártokat.