Hírek

II. Nagy Szombathelyi Sportágválasztó

2011. szeptember 09., 16:34

Két napon át több mint 40 sportággal ismerkedhetnek meg az érdeklődők a Savaria Egyetemi Központban megrendezett II. Szombathelyi Nagy Sportágválasztó keretében. A mai nyitónapon az oktatási intézmények tanulóit fogadták, szombaton családi nap lesz.

II. Nagy Szombathelyi Sportágválasztó

A megnyitó ünnepséggel megkezdődött ma délelőtt a két napos II. Nagy Szombathelyi Sportágválasztó, amelynek a Savaria Egyetemi Központ ad helyet.

Lazáry Viktor alpolgármester:
Én bízom benne, hogy azok a fiatal gyerekek, akik ma itt vannak, azoknak a többsége sportágat is választ magának. És nem csak sportágat választ magának, hanem abban a sportágban minél hosszabb ideig sportolni is fog, hiszen ez is nagyon fontos.

A vasi megyeszékhely oktatási intézményeiből érkező gyerekek lelkesen éltek a lehetőségekkel, amelyből volt bőven, ugyanis több mint 40 sportágat próbálhattak ki.

Kiss Dominik, Tóth Bálint Tamás Neumann iskola
-A vívás tetszett a legjobban.
-Nekem a futball, a vívás, az a kosár amit úgy dobtunk...
És a kedvencema futball volt.

A Nagy Sportágválasztó egy 2007-ben indult országos rendezvénysorozat, amelyhez tavaly csatlakozott városunk. A szakemberek - köztük az ötletgazda Ipacs Endre -,  ennek ellenére, már szinte etalonnak tekintik a szombathelyi helyszínt, az itteni érdeklődést.

Ipacs Endre ötletgazda
Itt annyira egyben van az egész és  hogy az egyetemi helyszíneken ezekben a kis szobákban be vannak rendezve  például a jóga, az asztalitenisz. Fantasztikus helyszín. Én tavaly azon gondolkodtam, hogy jó lenne egy igazi atlétikai pálya helyszínnek. Most azt mondom, hogy nem kell, mert itt van otthon ez a rendezvény.

A pénteki nap elsősorban az oktatási intézményeké volt: az iskolák szervezett keretek között látogattak el a Savaria Egyetemi Központba. Szombaton családi nap lesz, azaz mindenkit várnak, akit érdekel sport, és szereti a mozgást.