Hírek

Idősklub avató a Gagarin utcában

2011. november 03., 19:25

Átadták a Pálos Károly Központ III. számú Gondozási Körzetének és I. számú Idősek Klubjának helyet adó felújított épületet a Gagarin utcában. Az önkormányzat saját erejéből alakíttatta át a 70 férőhelyes házat, ahol az idősek kellemes környezetben tölthetik el az idejüket. A munkálatokból maguk a klubtagok is kivették a részüket, az ő segítségükkel szépült meg az udvar.

Idősklub avató a Gagarin utcában

Egykor vendéglőként működött, nemrég pedig még Jordán Tamás színházigazgató otthona volt a Gagarin utca 24. számú ház. Miután kiköltözött, a város úgy döntött, közösségi célokra hasznosítja az épületet. Az I. és a VI. számú idősek klubjának összevonásával jött létre az új központ, amelyet ma adtak át ünnepélyesen.

Olyan körülményeket sikerült teremteni, amit az idősek megérdemelnek, hiszen megszolgálták - emelte ki beszédében a polgármester. Az önkormányzat saját erejéből alakíttatta át a 330 m2-es épületet.

Dr. Puskás Tivadar - polgármester
"Ez a 21,5 millió forint és a 4,9 millió, amit a kerítésre költöttünk, a város közössége adta össze, ez mindannyiunk pénze......megcsinálni."

A 3000 m2-es udvar rendbetételében az idősek is segédkeztek: volt aki a munkáját, mások rózsatövet, tuját, aranyesőt ajánlottak fel. Az épületben közösségi helyiségek, pihenőszobák, tálaló konyha, irodák és akadálymentes vizesblokkok kaptak helyet. A klubnak most 60 tagja van, sokan naponta jönnek beszélgetni, kártyázni, társasjátékozni.

Abajkovics Jánosné
"Két éve vagyok tag, jót tett a lelkemnek, hogy találkozhatok a hozzám hasonló emberekkel."

Jenei Lászlóné
"Alig vártuk, hogy elkészüljön, nagyon szép lett."

Itt kapott helyet a gondozási körzetközpont is.

Kulcsár Lászlóné - intézményvezető, Pálos Károly Központ
"A területi ellátás, a házi segítségnyújtás, étkeztetés szervezése, adminisztrációja itt történik majd."

Takátsné Tenki Mária tanácsnok a megnyitón bejelentette: kezdeményezi, hogy az idősklubot Szent Mártonról nevezzék el. Mint mondta, ez méltó kezdete lehetne a szent születésének 1700. évfordulója alkalmából rendezendő ünnepségsorozatnak.

Az átadót követően a klubtagok énekelve vették birtokba az új épületet.