Hírek

Idén első alkalommal szelték sárkányhajók a hullámokat a Csónakázó-tavon

2012. július 02., 18:02

Szombaton vízre szállt többek között az önkormányzat, a Savaria Legio és a szombathelyi média munkatársaiból verbuválódott csapat is, ez utóbbihoz csatlakozott az Apollo 23 zenekar. A szervező Savaria Turizmus Kft. vidám, közösségépítő programnak szánta a kezdeményezést.

Idén első alkalommal szelték sárkányhajók a hullámokat a Csónakázó-tavon

Szárazföldi tréninggel kezdődött a sárkányhajó verseny. Szükség is volt az edzésre, hiszen a legtöbben most először próbálták ki ezt a vízi sportot. Köztük kollégánk is.

Horváth Zoltán, szerkesztő - Szombathelyi Tv
...


Többek között újságírókból, rádiós-televíziós szerkesztőkből,  műsorvezetőkből állt össze a médiahajó legénysége. Mindenki a maga módján próbált segíteni, hogy a hajó elsőként érjen célba.

Borsodi Zoltán, műsorvezető, Frisss Rádió
...


A szárazföld után irány a víz. Itt is egy rövid bemelegítéssel kezdődik a közös hajózás. Szükség is van a vizes edzésre is, hiszen a 20 evezősnek nem mindig sikerül együtt lapátolnia. Aztán következik a futam. Versenyzők és nézők is egyaránt jól szórakoztak.

Szombathelyen ez volt az első sárkányhajó verseny. A média válogatottja mellett az önkormányzat, cégek, civil egyesületek csapata is vízre szállt.

Vörös-Borsody Csilla, ügyvezető - Savaria Turizmus Kft.
...


A délelőtti időfutamok után rendezték a döntőket. A vágtát a nagykanizsai Dr. Padló csapata nyerte. A tervek szerint jövőre újra láthatjuk majd a vizen siklani a sárkányhajókat.