Hírek

I. Savaria Nemzetközi Ifjúsági Vízilabda Torna a Tófürdőn

2012. augusztus 08., 19:44

Hétvégén a szombathelyi Tófürdőn rendezik meg az I. Savaria Nemzetközi Ifjúsági Vízilabda Tornát. A rendezvény pontos programját, részleteit sajtótájékoztató keretében ismertették a szervezők.

I. Savaria Nemzetközi Ifjúsági Vízilabda Torna a Tófürdőn

Négy csapat részvételével rendezik meg az I. Savaria Nemzetközi Ifjúsági Vízilabda Tornát Szombathelyen, melyen a hazai válogatott mellett a spanyol, az amerikai és a horvát korosztályos nemzeti csapat száll vízbe. A Horkai György vezette magyar gárda szeptemberben a franciaországi Európa-bajnokságon szerepel majd, így a vasi torna a felkészülés egyik fontos állomásának tekinthető. 

Horkai György szövetségi kapitány
"Természetesen szeretnénk minél jobban szerepelni, minél jobban játszani. Mi is válogatunk még, keressük még a végleges csapatot az Európa-bajnokságra, ezért 15 játékossal vagyunk itt. Mindenképpen úgy gondolom, hogy ez egy jó színvonalú, magas színvonalú és nagyon jól szervezett torna lesz itt Szombathelyen."

Magyarországon az utóbbi 10 esztendőben nem rendeztek jelentősebb nemzetközi utánpótlás vízilabda tornát. Így egyértelműen  komoly elismerés Szombathely városának, hogy itt tartját meg ezt a jelentős erőfelmérőt, melyen négy, a világ közvetlen élvonalába tartozó ifi gárda szerepel majd.

Juhász Tibor tanácsadó, Aligátor VUS
"Én azt gondolom az, hogy házigazdák lehetünk, az mindenképpen elismerés a szombathelyi vízilabda klubnak  és a szombathelyi edzők által végzett munkának. Másrészt én azt gondolom, hogy egy ilyen torna, ha sikeresen rendezzük meg, akkor előszobája lehet  a későbbiekben egy nagyobb, hosszabb rendezvénynek, bármilyen világversenynek."

Az I. Savaria Nemzetközi  Ifjúsági Vízilabda Torna megnyitója pénteken 16 óra 30 perckor lesz a Tófürdőn. Az ünnepélyes ceremóniát követően  két mérkőzést rendeznek, akárcsak szombaton délután és vasárnap délelőtt.